Kurz: LEGISLATÍVNE ZMENY V OBLASTI OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV

Popis kurzu

Seminár je zameraný na poskytnutie informácií ohľadom zmien pri spracúvaní osobných údajov podľa NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (ďalej len „GDPR“) v porovnaní s podmienkami spracúvania osobných údajov stanovenými v aktuálne platnom zákone č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 84/2014 Z. z. (ďalej len „zákon ochrane osobných údajov“).



Obsah kurzu

Program seminára:

  1. Predmet a pôsobnosť GDPR – porovnanie so zákonom o ochrane

    osobných údajov: Vecná a teritoriálna pôsobnosť. Negatívne

    vymedzenie pôsobnosti GDPR.

  2. Vymedzenie hlavných pojmov v GDPR so zameraním na odlišnosti od

    zákona o ochrane osobných údajov.

  3. Zásady spracúvania osobných údajov podľa GDPR v porovnaní so

    zákonom o ochrane osobných údajov.

  4. Právny základ spracúvania osobných údajov vrátane spracúvania

    osobitných kategórií osobných údajov podľa GDPR a podľa zákona o

    ochrane osobných údajov.

  5. Práva dotknutej osoby: právo na informácie a prístup k osobným

    údajom, právo na opravu, právo na zabudnutie, právo na prenosnosť,

    profilovanie podľa GDPR.

  6. Bezpečnosť spracúvania osobných údajov podľa zákona o ochrane

    osobných údajov a podľa GDPR: Posúdenie vplyvu na ochranu osobných

    údajov, Kódexy správania, Certifikácia a akreditácia, oznámenie

    porušenia ochrany osobných údajov úradu a dotknutej osobe.

  7. Zodpovedná osoba, jej postavenie a povinnosti podľa zákona o

    ochrane osobných údajov a podľa GDPR, nové pravidlá pre určenie

    zodpovednej osoby.

  8. Prevádzkovateľ a Sprostredkovateľ, ich vzájomný vzťah a

    zodpovednosti podľa GDPR.

  9. Záznamy o spracovateľských činnostiach podľa GDPR.
  10. Oprávnené osoby podľa GDPR a ich poučenie podľa GDPR.
  11. Prenos osobných údajov podľa zákona o ochrane osobných údajov a

    podľa GDPR.

  12. Výkon dozoru podľa GDPR v porovnaní so zákonom o ochrane osobných

    údajov.



Cieľová skupina

Majitelia firiem, riaditelia, manažéri a záujemcovia o danú problematiku.



Poznámka k cene

Cena bude určená na základe konkrétnej špecifikácie



Kontaktná osoba

Zuzana Dubovecká
+421 55/327 44 28
dubovecka.zuzana@teledom.sk


Organizátor