Detail kurzu

Kritické myslenie

PDCS

Popis kurzu

Dnešný svet preplnený informáciami pripomína obrovské bludisko. Komu alebo čomu máme veriť? Ako rozlíšiť pravdu od polopravdy, úprimnosť od manipulácie? Kritické myslenie je skvelým kompasom, ktorý nám pomáha nájsť si týmto bludiskom vlastnú cestu. Vďaka nemu nemusíme len pasívne pritakávať správam, ktoré sa na nás valia, ale môžeme k nim zaujať slobodnejší postoj. Skúmať ich zo všetkých strán, porovnávať s inými správami, urobiť si vlastný nezávislý úsudok.

Obsah kurzu

Na tréningu sa budeme učiť klásť si tie správne otázky. Budeme analyzovať motiváciu autorov správ. Budeme skúmať, či správa „sedí“ do kontextu, na ktorý odkazuje. Budeme zisťovať, či správa bola určená nám, alebo celkom inej cieľovej skupine. Naučíme sa rozlišovať medzi mylnou správou a správou neférovou.

Budeme sa tiež rozprávať o vzťahu racionality a emócií, pretože oboje má svoje dôležité miesto v duši človeka. Hravou formou budeme skúmať vlastné vnímanie sveta, ukážeme si, ako nás naša myseľ často klame. Budeme analyzovať, ako naše očakávania, túžby a hodnoty ovplyvňujú to, ako spracúvame informácie.
A napokon, budeme sa učiť hovoriť „neviem“, keď nie je možné prísť s jednoznačnou odpoveďou, a meniť svoj názor, keď sa objavia presvedčivé argumenty proti nemu.

Konkrétny program tréningu bude prispôsobený skúsenostiam a potrebám účastníkov. V tréningu budú využité rôzne metódy učenia s cieľom vytvoriť účastníkom možnosť vyskúšať si fungovanie naučeného v bezpečnom prostredí tréningového kurzu. 

Cieľová skupina

Kurz je určený pre ľudí so záujmom o sebapoznanie, osobný rast, dianie v spoločnosti. 
Certifikát Účastníci získajú certifikát o absolvovaní kurzu. Poznámka k cene

Cena zahŕňa občerstvenie a tréningové materiály.

Hodnotenie




Organizátor