Detail kurzu

Ako nahrať kvalitný zvuk pre váš online kurz, video či podcast

e-learnmedia, s.r.o.

Popis kurzu

Čo sa naučíte na školení?

Pochopíte prečo je kvalita zvuku v akomkoľvek audiovizuálnom médiu kľúčová. Naučíte sa pracovať s vaším hlasom a správne ho pripraviť na nahrávanie.

Naučíte sa nahrať najkvalitnejší voiceover s nástrojmi, ktoré už máte k dispozícii (headset, telefón, prenosný rekordér, foťák... alebo aj kvalitný mikrofón).

Vyskúšate si, ako kvalita použitého nahrávacieho vybavenia ovplyvňuje výsledný zvuk. 

Domov si so sebou odnesiete kvalitnú nahrávku vášho vlastného voiceoveru pre ukážku vašim kolegom, prípadne hlasovú správu na váš telefónny záznamník.

Obsah kurzu

Teória: 

  • Prečo je zvuk taký dôležitý 
  • Akými nástrojmi nahrať kvalitný zvuk
  • Ako upraviť prostredie pre čo najvyššiu kvalitu nahrávky

Prax:

  • Príprava pre nahrávanie
  • Nahrávanie na Vaše zariadenie s Audacity
  • Nahrávanie kvalitným mikrofónom s Reaperom


Čo si potrebujete priniesť na školenie

  1. Zoberte si počítač, ktorý sa vie pripojiť k internetu a ku ktorému máte administrátorské práva. Ak nemáte práva, poproste vášho admina, aby vám nainštaloval nejaký DAW (zvuk nahrávajúci) softvér.
    • Pre začiatok postačí Audacity (je úplne zadarmo a je spoľahlivé)
    • Ak to so zvukom myslíte vážnejšie, skúste Reaper (nie je vôbec drahý a funkcionalitami a kvalitou výstupov je na nerozoznanie od profesionálnych nástrojov).
  2. Vaše nahrávacie zariadenie (ak chcete zistiť, ako z neho dostať čo najviac). Ak si žiadne neprinesiete, budete nútení nahrávať na náš kvalitný mikrofón :).
  3. Slúchadlá. Ideálne veľké uzavreté slúchadlá okolo uší. Ale ak také nemáte, postačia aj menšie. Na kvalite slúchadiel však veľmi záleží.

Cieľová skupina

Školenie je určené

tvorcom e-learningových kurzov, korporátnych videí či podcastov, ktorí majú čo povedať, a túžia po tom, aby ich hlas ulahodil uchu poslucháča či diváka.

Školenie je určené ako pre začiatočníkov, tak aj pre ľudí, ktorí už nahrávajú, ale stále im k rozhlasovej kvalite niečo chýba.

Poznámka k cene

Cena zahŕňa občerstvenie a režijné náklady.

Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať