Detail kurzu

Zúčtovacie vzťahy v podnikateľskom účtovníctve

Inštitút bankového vzdelávania NBS, n.o.

Popis kurzu

Cieľom je oboznámiť účastníkov s praktickým uplatňovaním Zákona o účtovníctve prostredníctvom Opatrenia MF SR pre podvojné účtovníctvo podnikateľských subjektov za oblasť zúčtovacích vzťahov v podnikateľskom účtovníctve (pohľadávok a záväzkov).

Obsah kurzu

  1. Definícia pohľadávok a záväzkov podľa Opatrenia MF SR pre účtovanie podnikateľských subjektov v podvojnom účtovníctve
  2. Účtovná trieda 3  - účtovanie pohľadávok a záväzkov v podnikateľskom podvojnom účtovníctve
  3. Pohľadávky a záväzky z obchodného styku
  4. Pohľadávky a záväzky vo vzťahu k spoločníkovi a konateľovi obchodnej účtovnej jednotky
  5. Zúčtovanie a rozdelenie výsledku hospodárenia v podnikaní

Cieľová skupina

Seminár je určený absolventom stredných a vysokých škôl neekonomického aj ekonomického zamerania, záujemcom o získanie, resp. rozšírenie odborných znalostí potrebných pre prácu spojenú s hodnotením pohľadávok a záväzkov v účtovných výkazoch podnikateľských subjektov účtujúcich v podvojnom účtovníctve.


Technická realizácia:

Seminár bude prebiehať on-line cez Skype alebo Zoom, ktorý umožňuje vzdialenú komunikáciu a zdieľanie vysielajúcej obrazovky. Ak účastníci nemajú na PC nainštalovaný Skype alebo Zoom, je možné použiť Skype cez web (resp. Zoom).

Na pripojenie on-line postačuje štandardný web prehliadač a notebook, tablet alebo PC s reproduktormi/slúchadlami a mikrofónom. Podmienkou je mať v PC nainštalovaný Microsoft Office.

Podrobnejšie informácie ohľadom pripojenia a priebehu školenia poskytneme prihláseným účastníkom pred konaním kurzu.

Kontaktná osoba

Ing. Mario Goliaš
0905 436 719
mario.golias@ibv-nbs.sk

Hodnotenie




Organizátor