Detail kurzu

VIDEOŠKOLENIE - Vysielanie zamestnancov do zahraničia – zmeny od 30. 7. 2020 - Mgr. Jana Sapáková, LL.M. Eur.

Poradca podnikateľa, spol. s r.o.

Popis kurzu

Od 30. júla 2020 čakajú vyslaných zamestnancov a vysielajúcich zamestnávateľov viaceré dôležité zmeny. Prijatá novela zákona sprísňuje podmienky vysielania a má za úlohu chrániť práva vyslaných zamestnancov najmä tým, že: rozširuje pracovné podmienky (tzv. tvrdé jadro), zavádza krátkodobé a dlhodobé vysielanie zamestnanca, upravuje koncept odmeňovania (mzdové podmienky) a zavádza tiež opatrenia proti obchádzaniu legislatívy prostredníctvom vymieňania hosťujúcich zamestnancov na výkon tej istej pracovnej úlohy. Viac informácií o týchto novinkách, ako aj cestovných náhradách pre rok 2020 vám prinášame vo forme videoškolenia, ktorým vás prevedie Mgr. Jana Sapáková, LL.M. Eur.

Obsah kurzu

  •   Vysielanie zamestnancov do zahraničia – zmeny od 30. 7. 2020 (ukážka) - PV [1 min.] 
  •   Vysielanie zamestnancov do zahraničia – zmeny od 30. 7. 2020 - úvod [5 min.]  
  •   Základné ciele, obmedzenie sociálneho dumpingu, ubytovanie a náhrada nákladov [24 min.]  
  •   Obmedzenie doby vyslania, subdodávateľská zodpovednosť, právna úprava vysielania v európskej a slovenskej legislatíve [28 min.] 
  •   Povinnosti pri vyslaní do Rakúska, vysielanie na Slovensko [10 min.]


PROFIL LEKTORA: 

Mgr. Jana Sapáková, LL.M. Eur je vedúca advokátka v advokátskej kancelárii Eversheds Sutherland, advokátska kancelária, s.r.o. v Bratislave. Vyštudovala Právnickú fakultu Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici a následne absolvovala nadstavbové štúdium európskeho hospodárskeho práva na Univerzite Ludwig-Maximilian v Mníchove. Vo svojej praxi sa zameriava na právne poradenstvo klientom, ktorými sú medzinárodné korporácie pôsobiace na Slovensku, ale aj menším slovenským spoločnostiam. Zameriava sa predovšetkým na pracovné právo, obchodné právo, ochranu osobných údajov a dedičské právo. V rámci pracovného práva poradenstvo zahŕňa bežné poradenstvo na dennej báze, ale aj prípravu rôznych vzorových dokumentov. Veľkú časť predstavuje aj poradenstvo v oblasti vysielania zamestnancov zo Slovenska do iných krajín Európskej únie a naopak zo štátov Európskej únie na Slovensko.

Cieľová skupina

pre všetkých ktorých táto téma zaujíma ....
Hodnotenie




Organizátor