Detail kurzu

Webinár: Zmeny v pracovnoprávnych vzťahoch počas a po pandémii COVID-19 + vzory dokumentov zamestnávateľa - JUDr. Jozef Lukajka, PhD.

Poradca podnikateľa, spol. s r.o.

Popis kurzu

Spolu so zmenami v ekonomike a v ďalších odvetviach, ktoré boli zapríčinené vplyvom pandémie COVID-19, pocítili zamestnávatelia výrazný zvrat i pracovnoprávnej oblasti. Pre zamestnávateľov, vedúcich zamestnancov alebo pre zamestnancov personálnych oddelení preto organizujeme webinár, kde si zosumarizujeme všetky posledné schválené novinky. Ide o nevyhnutné zmeny, ktoré musí zamestnávateľ vykonať v pracovnoprávnych vzťahoch, aby predišiel zbytočným súdnym sporom, kedy môže zamestnanec žiadať náhradu mzdy až za 36 mesiacov a taktiež, aby sa vyhol pokutám zo strany štátnych orgánov. Čo určite všetci účastníci uvítajú v rámci programu, je bližšie vysvetlenie potrebných vzorov dokumentov zamestnávateľa, ktoré následne dostanú. 

 

Vzhľadom na to, že mnoho zo zamestnávateľov bolo nútených, resp. sa rozhodlo dobrovoľne nariadiť prácu zamestnancom z domova, venujeme časť programu tiež dohodám o „home office“, ako aj prekážkam na strane zamestnávateľa počas a po pandémii COVID-19 vrátane náhrady mzdy 100 % , 80 %, 60 % a 0 %.

 

Počas webinára navyše získate aj praktické informácie, ako postupovať a brániť sa v prípade žaloby zo strany zamestnanca alebo inšpektorátu práce.

Obsah kurzu

Popis

Ako prebieha online seminár a technické podmienky pre sledovanie nájdete TU.

Program

- pracovné zmluvy, ich uzatváranie, zmena a skončenie počas a po pandémii COVID-19

- jednostranné rozhodnutie zamestnávateľa verzus dohoda o home office

- prekážky na strane zamestnávateľa počas a po pandémii COVID-19 a náhrada mzdy 100 % , 80 %, 60 % a 0 %

- postup a obrana v konaní s inšpektorátom práce

- postup a obrana v konaní so zamestnancom na súde v prípade žaloby zamestnanca

Harmonogram

09,00 – 11,00 – prednáška
11,00 – 11,30 – prestávka
11,30 – 13,00 – prednáška


profil lektora: 

JUDr. Jozef Lukajka, PhD.

JUDr. Jozef Lukajka PhD. okrem lektorskej a publikačnej činnosti pôsobí v Advokátskej kancelárii LUKAJKA & PARTNERS s. r. o. ako riadiaci advokát, kde sa venuje uplatňovaniu nárokov a zastupovaniu klientov v súdnych konaniach, konaniach s inšpektorátmi práce, so Slovenskou obchodnou inšpekciou a ďalšími štátnymi inštitúciami.  Pred výkonom advokátskej činnosti pôsobil niekoľko rokov ako právnik na právnom oddelení inšpektorátu práce, kde okrem iného dohliadal na dodržiavanie pracovného práva a BOZP v spoločnostiach. Počas svojej praxe nadobudol skúsenosti najmä v oblasti sporovej agendy (pracovné právo, BOZP, trestné právo, správne právo a pod.) a práva v e-commerce (eshopy, internetové obchody a pod.) pri poskytovaní právnych služieb pre slovenských a zahraničných klientov. Právnemu rámcu eshopov a ich zastupovaniu v súdnych konaniach, konaniach so SOI a Úradu na ochranu osobných údajov sa venuje od samotného prijatia základných zákonov pre túto oblasť (zákon č. 122/2013 Z. z., zákon č. 102/2014 Z. z. a pod.) v zmysle neskorších novelizácií a nových zákonov. Od prijatia týchto zákonov poskytol viac ako 300 právnych riešení pre firmy a živnostníkov.

Cieľová skupina

pre všetkých ktorých táto téma zaujíma ... 
Hodnotenie




Organizátor