Detail kurzu

TOPS 8D (Team Oriented Problem Solving) - Tímové riešenie problémov (5W2H, Ishikawa diagram, 5W, 8D)

SGS SLOVAKIA

Popis kurzu

TOPS 8D (Team Oriented Problem Solving 8 Disciplines) je štrukturovaný nástroj na tímové riešenie problémov. Pomocou definovaných krokov a podporných nástrojov vedie tím k objaveniu a eliminácii koreňových príčin problému pomocou účinných nápravných opatrení. Nástroj je možné použiť jednak na riešenie interných problémov, ale aj na riešenie externých reklamácií. Rovnako je vhodné vyžadovať aplikáciu nástroja aj zo strany dodávateľov.

Obsah kurzu

Ciele školenia:- ujasniť, kedy a za akých podmienok je možné/potrebné použiť tento nástroj- pochopiť správne použitie TOPS 8D pri výklade a metodickej ukážke postupu- riešiť reálny príkladu v tíme so zápisom do formulárov a použití nástrojov ako „je – nie je“ zápis, „brainstorming”, “brainwriting”, “5W”, ...- precvičiť si zvládnutie nástroja v reálnom tíme a na skutočnom probléme organizácie (na to je priestor pri dvojdňovom školení)

Cieľová skupina

Zamestnanci so zodpovednosťou za riešenie problémov a odstraňovanie nedostatkov v celom výrobnom reťazci (starostlivosť o dodávateľov, výrobný proces, styk so zákazníkom). Školenie je určené pre všetkých potencionálnych účastníkov tímov 8D procesu.
Certifikát po absolvovaní školenia a napísaní testu - certifikát Poznámka k cene

cena zahŕňa: náklady na organizačné a odborné zabezpečenie kurzu, školiace materiály, vystavenie osvedčenia v Sj a Aj po úspešnom absolvovaní kurzu.

Kontaktná osoba

Lenka Hrabčáková
+421 918 508 338
lenka.hrabcakova@sgs.com

Hodnotenie




Organizátor