Detail kurzu

Spoznaj stratégie kritického myslenia (on-line kurz)

Inštitút bankového vzdelávania NBS, n.o.

Popis kurzu

Človek niekedy podlieha kognitívnym skresleniam. Inokedy zas automaticky preberá informácie bez toho, aby nad nimi premýšľal. Vďaka zoznámeniu sa s limitmi vlastného vnímania a chybami v premýšľaní človek porozumie, kedy a čo mu môže brániť pochopiť podnety, ktoré dostáva a ako sa s tým dá vyrovnať.


Obsah kurzu

Cieľom on-line interaktívneho kurzu je previesť účastníkom svetom informácií a pomôcť im objaviť a pochopiť ako selektovať potrebné informácie a nenechať sa vtiahnuť do virálnej siete neoverených dát. Kritické myslenie patrí medzi žiadané profesijné zručnosti. Spoznaj zaujímavé stratégie rozvoja kritického myslenia a rozvi si kľúčové zručnosti pre pracovnú prax aj osobný život.

Chyby v myslení sú síce prirodzené, nie však nenapraviteľné. Jedna časť úspechu je byť si ich vedomý, druhým užitočným krokom je snažiť sa im vyhnúť. Kritické myslenie sa dá trénovať rovnako ako akákoľvek iná zručnosť. V druhom bloku školenia sa pozrieme na stratégie, kedy a ako môže človek zlepšovať svoje kritické myslenie a otestujeme si ich na praktických zadaniach a modelových situáciách.

►   Čo je kritické myslenie?

►   Kde a ako využívať kritické myslenie?

►   Príklady stratégií na rozvoj kritického myslenia. 

Praktické ukážky ako pracovať s rôznymi stratégiami a technikami kritického myslenia.  


Cieľová skupina

Zamestnanci Národnej banky Slovenska, komerčných bánk a ďalších finančných a nefinančných inštitúcií na rôznych pracovných pozíciách. Max. počet účastníkov je 10.

Kontaktná osoba

Vladimíra Lauko Jacková
+421 905 436 751
vladimira.jackova@ibv-nbs.sk

Hodnotenie




Organizátor