Detail kurzu

2 - dňový webinár: Princípy GDPR a aplikačná prax v oblasti spracúvania osobných údajov - JUDr. Marcela Macová PhD., Mgr. Viliam Mizák

Poradca podnikateľa, spol. s r.o.

Popis kurzu

Ste priamo či nepriamo zodpovední za spracúvanie osobných údajov vo vašej spoločnosti? Chcete si overiť súlad vašich postupov s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) a súvisiacimi usmerneniami Európskeho výboru pre ochranu údajov? Využite príležitosť zúčastniť sa dvojdňového seminára zameraného na praktickú aplikáciu všeobecného nariadenia o ochrane údajov, prezentáciu Vašich problémov a hľadanie ich riešení spoločne s prítomnou expertkou na ochranu osobných údajov JUDr. Marcelou Macovou, PhD. a Mgr. Viliamom Mizákom z Úradu na ochranu osobných údajov SR.

Obsah kurzu

Ako bonus získa každý účastník:
  • Odborné poradenstvo s lektorom počas priameho prenosu formou chatu
  • Videozáznam z webinára na 30 dní

Program

Pravidlá praktickej aplikácie všeobecného nariadenia o ochrane údajov (GDPR), zákona o ochrane osobných údajov a osobitných predpisov upravujúcich spracúvanie osobných údajov

  • Zásady spracúvania, podmienky zákonného spracúvania (vrátane testu proporcionality pri oprávnenom záujme) a spracúvanie osobitných kategórií osobných údajov.

Dokumentácia na preukazovanie súladu spracúvania s nariadením, ktorou by mal prevádzkovateľ (sprostredkovateľ)  disponovať

  • Záznamy o spracovateľských činnostiach, pokyny prevádzkovateľa pre oprávnené osoby, sprostredkovateľské zmluvy, bezpečnostné opatrenia a ich dokumentácia, poskytovanie informácií dotknutým osobám, postupy pri uplatňovaní práv dotknutých osôb, oznamovanie porušenia ochrany osobných údajov, a podobne.

Kontrola spracúvania osobných údajov

  • Ako prebieha kontrola od oznámenia kontroly po jej ukončenie, súvisiace práva a povinnosti zúčastnených strán. Na čo sa úrad pri kontrole spravidla zameriava, aké pochybenia prevádzkovateľov (sprostredkovateľov) zisťuje najčastejšie, ako sa na oznámenú kontrolu pripraviť a na čo je potrebné klásť dôraz v jej priebehu.

Sankcie

  • Aké druhy sankcií môže úrad udeliť, aká môže byť výška pokuty v prípade zisteného nesúladu s nariadením alebo zákonom, kritériá pre ukladanie pokút.

Modelové situácie a diskusia na témy účastníkov

Harmonogram

09:00 - 11:00 prednáška

11:00 - 11:30 prestávka

11:30 - 12:00 prednáška

12:00 - 13:15 prestávka

13:15 - 14:30 prednáška spojená s odpoveďami na otázky


PROFIL LEKTORA: 

JUDr. Marcela Macová, PhD.

Absolvovala Právnickú fakultu Masarykovej univerzity v Brne, nadväzne na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach obhájila rigoróznu prácu na tému „Ochrana osobných údajov“ a na Univerzite Komenského v Bratislave v roku 2016 ukončila doktorandské štúdium zamerané na ochranu osobných údajov. V rokoch 2005 až 2013 pôsobila na Úrade na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky. Aktívne sa zúčastňuje na rôznych odborných konferenciách, je autorkou viacerých komentárov k zákonom o ochrane osobných údajov, ako aj mnohých publikovaných článkov o ochrane osobných údajov. Ako lektorka sa špecializuje na tému „ochrana osobných údajov“. V súčasnosti sa prostredníctvom svojej spoločnosti DAPRO Consulting s. r. o. profesionálne venuje aj výkonu funkcie.


Mgr. Viliam Mizák

Problematike ochrany osobných údajov sa ako zamestnanec Úradu na ochranu osobných údajov SR venuje viac než 14 rokov s trvalým zameraním na dozorné činnosti úradu. Jeho skúsenosti získané v rámci kontrol zameraných na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú na rozsiahle spektrum spracovateľských činností prevádzkovateľov a ich sprostredkovateľov.

Cieľová skupina

pre všetkých, ktorých táto téma zaujíma . . . 

Kontaktná osoba


+421 417053414
sinska@pp.sk

Hodnotenie




Organizátor