Detail kurzu

Špeciálno-pedagogické minimum pre pedagógov MŠ

Inklucentrum - Centrum inkluzívneho vzdelávania

Popis kurzu

Webinár je zameraný na pojmy a metódy z oblasti špeciálno-pedagogickej, s ktorými sa stretávate v materskej škole. Potrénujeme si spoločne „inkluzívny jazyk“, povieme si o programoch, ktoré Vám môžu byť nápomocné pri práci so všetkými deťmi v materskej škole. Povieme si o oslabeniach detí ako aj ich silných stránkach, ukážeme si prácu individuálnu aj skupinovú, možnosti komunikácie  s rodinou, spolupráce ZŠ s MŠ, s odborníkmi. Súčasťou webinára sú ukážky dobrej praxe, odporúčania materiálov, programov, možnosť kladenia otázok a diskusia.

Obsah kurzu

ŠKOLITEĽKA:

Mgr. Zuzana Požoniová

Absolvovala štúdium špeciálnej pedagogiky na Pedagogickej fakulte v Prešove, 15 rokov pôsobí v základnej škole v Žiline ako školský špeciálny pedagóg. Zúčastnila sa viackrát vzdelávaní zameraných na problematiku inklúzie cez program Erasmus +. Medzi jej srdcové témy patria deti z marginalizovaných skupín a dobrovoľníctvo. Absolvovala kurzy a vzdelávania KUPOZ, KUPREV, SFUMATO, Comenia Script, Eľkonin, asistencia pri canisterapeutických hodinách s deťmi, aktívna spolupráca s MŠ – predškolským vekom, v súčasnosti je členkou Komisie školstva a mládeže za mesto Žilina. V centre pôsobí ako lektorka pre podporu odborných tímov na školách.

Cieľová skupina

  • učitelia a učiteľky materských škôl
  • pedagogickí asistenti
Certifikát Aj absolvovaním tohto webinára môžete získať získať Certifikát Inklucentrum, ktorý vás oprávňuje žiadať o príplatok za profesijný rozvoj u svojho zamestnávateľa. Je potrebné absolvovať aspoň 10 webinárov s označením akreditované.
Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať