Detail kurzu

Webinár: Zákonník práce – zmeny v oblasti miezd od 1. 1. 2022 - Júlia Pšenková

Poradca podnikateľa, spol. s r.o.

Popis kurzu

Mzdovou problematikou v roku 2022 vás na tomto webinári prevedie obľúbená lektorka Júlia Pšenková. Ako účastník si vypočujete všetko, čo potrebujete vedieť o nových mzdových veličinách aj postupoch v aplikačnej praxi – vrátane minimálnej mzdy a príplatkov ku mzde, zmien v stravovaní zamestnancov, novom výpovednom dôvode (65 rokov), nároku na dovolenku pre zamestnancov starajúcich sa o dieťa, zmien v exekučných zrážkach či nepostihnuteľných sumách. V rámci webinára zároveň získate praktické informácie k trvalo zavedenému systému kurzarbeit. Dozviete sa, aké sú podmienky poskytnutia podpory z tohto systému, v akej výške možno získať podporu, ako zostaviť žiadosť, ako je to s oslobodením od dane a taktiež to, ako sa kurzarbeit dotýka sadzieb sociálneho poistenia.

Obsah kurzu

Bonusy

Odborné poradenstvo s lektorom počas priameho prenosu formou chatu

Videozáznam z webinára na 30 dní


Program

  • minimálna mzda, minimálne mzdové nároky, príplatky ku mzde
  • zmeny v stravovaní zamestnancov, od 1.1.2022 musí zamestnávateľ umožniť výber medzi gastrolístkami a finančným príspevkom
  • vek 65 rokov ako výpovedný dôvod
  • nárok na dovolenku pre zamestnancov starajúcich sa o dieťa
  • zmeny v exekučných zrážkach, zmeny základných nepostihnuteľných súm
  • zákon o podpore v čase skrátenej práce, tzv. kurzarbeit
  • diskusia


Harmonogram

09,00 – 11,00 – prednáška spojená s diskusiou

Profil lektoraJúlia Pšenková

Špecialista na mzdy, odvody, dane a príslušnú legislatívu. Bohaté teoretické znalosti, ale najmä praktické skúsenosti spojené riešením odmeňovania členov štatutárnych orgánov, rovnako ako s vysielaním zamestnancov a zamestnávaním cudzincov, benefitmi, cestovnými náhradami, zrážkami zo mzdy vrátane exekúcií nadobudla počas svojej 20-ročnej praxe. Okrem lektorskej činnosti pôsobí zároveň v nadnárodnej spoločnosti, kde sa venuje poradenstvu a výkonom v oblasti daní, auditu, účtovníctva a mzdového účtovníctva. 

Cieľová skupina

pre všetkých ktorých táto téma zaujíma . . . 

Kontaktná osoba


+421 918 451 113
sinska@pp.sk

Hodnotenie




Organizátor