Detail kurzu

2-dňové školenie na Kaskádach: Najaktuálnejšie daňové témy pred koncom roka a pripravované zmeny pre rok 2023 - Ing. Soňa Ugróczy, Ing. Vladimír Ozimý

Poradca podnikateľa, spol. s r.o.

Popis kurzu

Účtovníci, daňovníci a majitelia firiem, pred koncom roka vás pozývame zrelaxovať a načerpať nové sily do vychýreného Hotela & Spa Resort Kaskady****, kde vás dvojica daňových poradcov Ing. Vladimír Ozimý a Ing. Soňa Ugróczy zároveň pripraví na plynulý prechod do nového účtovného obdobia. Na jednom mieste tak stretnete odborníkov i kolegov z vašej profesie, s ktorými môžete networkovať o aktuálnych daňových témach či novinkách od roku 2023.

Obsah kurzu

Bonusy

Odborné poradenstvo s lektorom počas školenia

Videoškolenie k danej problematike


Program

1. deň (10. 11. 2022): Ing. Soňa Ugróczy, daňový poradca

Najaktuálnejšie novinky v oblasti DPH a pripravované legislatívne zmeny na rok 2023

  • Vznik daňovej povinnosti formou vybraných príkladoch (deň dodania tovaru – prevod práva nakladať ako vlastník; dodanie tovaru s inštaláciou a montážou; čiastkové a opakované služby; predplatné – deň dodania služby; prijaté/poskytnuté preddavky a DPH; dodanie tovaru do EÚ – deň vzniku DP; nákup tovaru od zahraničnej osoby; bezodplatné dodanie tovaru)
  • Ako správne fakturovať služby do zahraničia? – čo má vplyv na fakturáciu, odkazy na faktúre, vykazovanie v daňovom priznaní, súhrnnom výkaze, miesto dodania služieb
  • Pravidlá odpočítania DPH – mnohé príklady odpočítania DPH z aplikačnej praxe, vznik práva na odpočet DPH, vecné a časové uplatnenia práva na odpočítanie dane, napr. odpočítanie dane z došlých faktúr za minulé roky, plnenia pre zamestnancov, reklama, preukazovanie odpočtu DPH vo svetle judikatúry (dodávateľ na faktúre, dôkazne bremeno daňového subjektu, vedel alebo vedieť mohol, aké opatrenia prijať, aby sa subjekt vyvinil)
  • Zmeny a upozornenia pre dovoz tovaru – uplatnenie práva na odpočítanie DPH pri dovoze – úprava výkladu, oslobodenie služieb vzťahujúcich sa na dovezený tovar
  • Uplatňovanie DPH pri obchodoch s tovarom v rámci EÚ – nadobudnutie tovaru, dodanie tovaru do EÚ, dodanie tovaru s prepravou (upozornenia pre prax), preukazovanie oslobodenia pri predaji tovaru do EÚ, lehoty na preukazovanie oslobodenia, reťazový obchod pri predaji do EÚ v príkladoch
  • Prenos daňovej povinnosti – dodania tovarov a služieb uskutočnených v tuzemsku medzi platiteľmi dane, dodania uskutočnené v tuzemsku zahraničnými osobami, prenos daňovej povinnosti na zahraničnú osobu v praktických príkladoch, upozornenie na chyby, fakturácia a iné
  • Plnenia, ktoré sú a ktoré nie sú predmetom dane (finančné plnenia, zmluvné pokuty, predčasne ukončenie nájomnej zmluvy, odstúpenie od zmluvy)
  • Daňový pohľad na prenájom nehnuteľností – upozornenie na chyby a daňové riziká
  • Pripravované zmeny v zákone o DPH pre rok 2023
    • Nové podmienky pre vznik nevymožiteľnej pohľadávky (za nevymožiteľnú pohľadávku sa bude v roku 2023 považovať aj nezaplatená pohľadávka za dodanie tovaru a služby po splatnosti 150 dní!)
    • Povinnosti a postup pri oprave základu dane podľa § 25a (dodávateľ) – ako si prinavrátiť neuhradenú DPH
    • Povinnosti a postup pri oprave odpočítanej dane podľa § 53b (odberateľ) – POVINNOSŤ vrátiť odpočítanú DPH z neuhradených faktúr (záväzkov) po splatnosti 100 dní!
    • Úprava mechanizmu opravy základu dane (vyhotovenie opravného dokladu, zdaňovacie obdobie, v ktorom sa oprava vykoná, a iné)
    • Zmena spôsobu stanovenia výšky opravy odpočítanej DPH pri krádeži pri dolimitnom majetku do 1 700 eur
    • Zmeny v registračných ustanoveniach § 4 ods. 1 ZDPH z titulu zahŕňania oslobodených plnení do obratu pre účely DPH

 

2. deň (11. 11. 2022): Ing. Vladimír Ozimý, daňový poradca

Najaktuálnejšie daňové a účtovné novinky a pripravované legislatívne zmeny na rok 2023


Harmonogram

1. deň ( 10.11. 2022)

08:30 – 09:00   Registrácia účastníkov s občerstvením

09:00 – 10:30   Prednáška

10:30 – 10:45 Prestávka

10:45 – 12:00 Prednáška

12:00 – 13:00 Obed

13:00 – 15:30 Prednáška spojená s diskusiou

 

2. deň ( 11. 11. 2022):

08:30 – 09:00   Registrácia účastníkov s občerstvením

09:00 – 10:30   Prednáška

10:30 – 10:45 Prestávka

10:45 – 12:00 Prednáška

12:00 – 13:00 Obed

13:00 – 15:30 Prednáška spojená s diskusiou

 

Účastnícky poplatok pre všetky varianty vstupeniek zahŕňa: obed v hotelovej reštaurácii formou švédskych stolov, rozsiahle študijné materiály, písacie potreby, občerstvenie.

 

2-dňového školenia je možné sa zúčastniť bez ubytovania alebo s ubytovaním. V cene školenia nie je zahrnuté ubytovanie v hoteli Kaskády. Účastníci školenia (príp. rodinný príslušník, ktorý bude s vami v izbe ubytovaný) majú na ubytovanie v hoteli Kaskády**** dohodnutú zvýhodnenú cenu ubytovania. Pre uplatnenie zľavy, prosím, pri rezervácii ubytovania na tel. čísle: 045/5300026, alebo mailom: rezervacie@hotelkaskady.sk, uveďte, že sa hlásite na školenie organizované spoločnosťou Poradca podnikateľa.

 

 

Pobyt s ubytovaním na 1 noc zahŕňa navyše:

  • ubytovanie v hoteli Kaskády**** (podľa zvoleného počtu nocí);
  • raňajky formou švédskych stolov;
  • parkovanie;
  • vstup do wellness komplexu;
  • doplnkové služby (fitnescentrum, biliard, stolný tenis).
  • večera formou švédskych stolov

 

Úhradu účastníckeho poplatku je potrebné realizovať do 3 pracovných dní od vystavenia zálohovej faktúry (príp. proforma faktúry), najneskôr však 7 pracovné dni pred konaním školenia.

Profil lektora

Ing. Vladimír Ozimý

Člen Slovenskej komory daňových poradcov, špecialista na dane a účtovníctvo vo vydavateľstve Poradca podnikateľa. Aktívne prispieva do odborných časopisov Daňový a účtovný poradca podnikateľa (DÚPP), Dane a Účtovníctvo (DaÚ) a Daňový špeciál.  Svoje blogy a príspevky z oblasti daní publikuje na viacerých odborných portáloch a venuje sa lektorskej činnosti. Denne v rámci daňovej pohotovosti poradí niekoľkým desiatkam  našich zákazníkov. Videoprofil nájdete tu.

Profil lektora

Ing. Soňa Ugróczy

daňová poradkyňa Slovenskej komory daňových poradcov, spoločnosť TAX Ugróczy s.r.o.

Odborná lektorka s dlhoročnou praxou v  oblasti daňového práva, venuje sa najmä dani z pridanej hodnoty a dani z príjmov právnických osôb. Zapísaná v Slovenskej komore daňových poradcov ako daňový poradca, člen Metodicko-legislatívnej komisie pre DPH komory daňových poradcov. Dlhodobo sa venuje publikačnej a lektorskej činnosti pre odbornú verejnosť.



 

Cieľová skupina

Účtovníci, daňovníci a majitelia firiem, pre všetkých, ktorých táto téma zaujíma . . .

Kontaktná osoba


+421 918 451 113
sinska@pp.sk

Hodnotenie




Organizátor