Detail kurzu

Web developer junior - online večerný kurz

TM Consulting, s.r.o.

Popis kurzu

Zoznámte sa s tvorbou webových stránok, web dizajnom, internetovým marketingom na kurze Web developer junior.

Obsah kurzu

  • Úvod do problematiky tvorby www stránok: Pojem webová stránka, HTTP, HTTPS, FTP - protokoly v praxi, protokol na prenos HTML. Pojem web a webserver. Princíp tvorby webových stránok. História HTML 4.01, XHTML, HTML5, www a web server. Trendy vo výrobe webových stránok. Editory na tvorbu webových stránok – porovnanie. Práca s programom na tvorbu a editovanie stránok: Notepad2, VS Code, PHP Storm.

  • Práca so súbormi: Základné prípony web stránok. Práca so stránkou a súbormi. Optimalizácia klávesovými skratkami. Utf-8 alebo ako na jazykovú sadu a jazyk web stránky.

  • Základné princípy značkovacieho jazyka HTML5: Základné príkazy a vkladanie HTML kódu do stránky. Tvorba webovej stránky. Písanie HTML príkazov. Párové, nepárové značky a správne uzatváranie značiek. Formátovanie textu, B I U STRONG EM a BR. Nadpisy H1 - H6. Čiara HR. Práca s odstavcami – P. Vnáranie značiek do seba. Práca s oddielmi – DIV. Obrázky – IMG. Zadávanie ciest k súborom. Hypertextové odkazy – A. Zoznam UL OL LI. Tabuľky TABLE TR TH TD. Rámce a iframe – IFRAME. Iné HTML tagy. HTML parametre a HTML tagy, ktoré sa nepoužívajú.

  • Základy a princípy jazyka CSS: História CSS jazyka a verzie CSS 1, 2 a CSS 3. Tvorba moderných webových stránok, využívanie CSS na zadávanie štýlu, jeho vkladanie do stránky. CSS selektory. Textové efekty. Bližšie vysvetlenie jednotiek v CSS - px a %. Farby v CSS, RGB model, hexakód. Práca s pozadím, s obrázkami na pozadí, so zarovnávaním. Späť k HTML, delenie stránky na oddiely/škatule – DIV. Box model a vlastnosti veľkosti, odsadenia a obrysy objektov. Zarovnávanie škatule. Nanášanie CSS jazyka priamo na elementy a atribút STYLE.

  • Štýlovanie stránky prostredníctvom Boostrap. Praktický príklad: Tvorba svojej prvej hotovej webovej stránky. FTP a domény, publikovanie webovej stránky.

  • Tvorba dynamických webov, JavaScript, PHP a MySQL: Pojem PHP. Rozdiel medzi statickou a dynamickou webovou stránkou. Inštalácia lokálneho servera XAMPP. Založenie projektu. Spustenie projektu na lokálnom serveri. Premenné (lokálne, globálne). Výrazy a operátory. Tvorba polí (jednorozmerných a viacrozmerných). Napĺňanie a ďalšie spracovanie údajov (výpis, zoraďovanie). Podmienky – If. Cykly (FOR, FOREACH, WHILE, DO WHILE). Objekty a triedy. Metódy a vlastnosti objektov. Ukážka kódov – príkladov metód nad objektami. Spracovanie údajov prostredníctvom POST, GET, JSON.

  • Základná práca s databázou MySQL: Tvorba jednoduchej databázy prostredníctvom PhpMyAdmin. Výber, aktualizácia, odstránenie a vkladanie údajov. Tvorba CRUD aplikácie.

  • Verzionovanie zdrojového kódu: Verzionovanie zdrojového kódu, GIT, GITHUB. Sťahovanie a odosielanie súborov na GITHUB. Zdieľanie zmien medzi kolegami, porovnanie verzií.

  • Praktické odkazy na dôležité weby a stránky s možnosťou supportu.


Rozsah vzdelávacieho programu

  • 230 vyučovacích hodín (1 hodina = 45 minút)

  • z toho 130 hodín online vyučovanie s lektorom a 100 hodín offline cvičenia, projekty a úlohy

  • Večerná forma realizácie, vyučovacie dni PON – ŠTV | od 17:00 do 21:00 hod.

Cieľová skupina

Kurz Web developer junior je určený pre začiatočníkov, skúsených ale aj pokročilých používateľov, ktorí chcú rozšíriť svoje poznatky a zručnosti v tejto oblasti; tvoriť webstránky pomocou HTML, CSS, PHP, WordPress, grafiku pre webdizajn, SEO, PPC...
Certifikát Osvedčenie o absolvovaní vzdelávacieho programu.

Kontaktná osoba

Ing. Katarína Mihalovičová
+ 421 907 736 117
kmihalovicova@tmconsulting.sk

Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať