Detail kurzu

Novelizované odpisy a majetok spoločnosti v roku 2018

Verlag Dashöfer, s.r.o.

Popis kurzu

Seminár zameraný na problematiku majetku spoločnosti. Príďte získať všetky potrebné informácie o platných skutočnostiach a zmenách, ktoré sú v platnosti pre rok 2018. Obsahom školenia bude okrem iného odpisovanie a oceňovanie majetku, evidencia majetku a odpisový plán.

Obsah kurzu

  • Právna úprava majetku v platnej slovenskej legislatíve vrátane novelizácií zákona o účtovníctve, postupov účtovania a zákona o dani z príjmov v oblasti dlhodobého majetku.
  • Odpisové skupiny a odpisovanie majetku – aktuálne.
  • Oceňovanie a členenie majetku spoločnosti z pohľadu novej daňovej a účtovnej legislatívy – druhy majetku a jeho členenie, vymedzenia, rozdiely, limity obstarávacej ceny, rozdielnosti ocenenia, účtovania a daňového dopadu z titulu rôzneho druhu nadobudnutia majetku (napr. dotácie, dar). Výnimky a zmeny v oceňovaní .
  • Evidencia dlhodobého majetku spoločnosti – zaradenie dlhodobého majetku, technické zhodnotenie majetku, vyradenie, likvidácia, predaj, škoda.
  • Odpisový plán, daňové odpisy - zrýchlené, rovnomerné, komponentné, časové odpisy, účtovné odpisy a ich rozdiely z pohľadu legislatívy. Dopady na účtovný výsledok hospodárenia a na základ dane spoločnosti, účtovanie, odložená daň, jej podstata a kedy je povinnosť o nej účtovať. Špecifiká majetku nadobúdaného formou finančného prenájmu, prerušenie odpisovania, fakultatívne a obligatórne pre daňové účely od 1.1.2015. Pod­mienky, podstata a vytváranie opravných položiek k dlhodobému majetku.
  • Špecifiká drobného majetku spoločnosti – spôsoby a možnosti evidencie, interné predpisy, ktoré sú pre spoločnosť záväzné. Čo je možné účtovať priamo do spotreby a čo je povinnosť viesť v operatívnej evidencii. Čo je povinnosť inventarizovať, ako často a aké náležitosti musí obsahovať inventarizačný súpis a inventarizačný zá­pis.
  • Inventarizácia majetku spoločnosti – jej dopady a vplyv na preukaznosť účtovníctva, lehoty, frekvencia, inventarizačné rozdiely a ich zúčtovanie. Interný predpis o majetku spoločnosti – obsahové vymedzenie povinné a fakultatívne.
  • Majetok charakteru osobnej spotreby - súvislosť s podnikaním, limity a obmedzenia v súvislosti s daňovými odpismi.
  • Daňové výdavky a ich uplatnenie vo väzbe na čiastočné využitie dlhodobého majetku/servis, údržba, ostatné súvisiace výdavky. Využívanie majetku na súkromné a služobné účely a vplyv na daňovú uznateľnosť nákladov.
  • Predchádzanie správnym deliktom, porušeniu zákonných povinností v súvislosti s majetkom spoločnosti a možné sankcie za ich porušenie.
  • Diskusia, otázky a riešenia.

Cieľová skupina

Účtovníci, ekonómovia.

Poznámka k cene

V cene je zahrnuté: účasť na seminári, pracovné materiály, písacie potreby, občerstvenie, obed.

Kontaktná osoba

Dana Jánošíková
+421 2/330 052 28
dana.janosikova@eseminare.sk

Hodnotenie




Organizátor