Detail kurzu

Pedikér - pedikérka - 284 hod.

Pro scholaris

Popis kurzu

  • akreditovaný kurz Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR

Absolvent vzdelávacieho programu má po ukončení kurzu vedomosti a praktické zručnosti ošetrovania nôh klasickou pedikúrou, pomocou prístroja na suchú pedikúru, vedomosti o kožných chorobách a chorobách nechtov, ortopedických ochoreniach nôh, zručnosti pri aplikovaní géllaku na nohách. 

  • cieľom vzdelávania je odborne vyškoliť záujemcov o prácu pedikéra/pedikérky tak, aby nadobudli teoretické a praktické zručnosti pre úspešný výkon tohto povolania
  • Počas praxe: Začiatok praxe začína skúšaním si prebraného učiva vzájomne t.j. sami na sebe. Následne podľa pokynov lektoriek si každý účastník zabezpečí svojich modelov samostatne.

    Po úspešnom vykonaní záverečnej skúšky absolvent dostane Osvedčenie o absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu ďalšieho vzdelávania.

    Na základe tohto osvedčenia môže absolvent požiadať o vykonanie Skúšky odbornej spôsobilosti na živnostenskom úrade potrebnej k založeniu živnosti. Živnostenská skúška nie je súčasťou kurzu.

Obsah kurzu

Absolvent vzdelávacieho programu má po ukončení kurzu vedomosti a praktické zručnosti ošetrovania nôh klasickou pedikúrou, pomocou prístroja na suchú pedikúru, vedomosti o kožných chorobách a chorobách nechtov, ortopedických ochoreniach nôh, zručnosti pri modelovaní gélových nechtov na nohách. Dokáže klientovi poradiť v oblasti starostlivosti o nohy. Má vedomosti o hygiene a kožných chorobách a vie zaistiť bezpečnosť pri práci. Ovláda základné ekonomické pojmy a súvislosti ekonomických javov, pozná právne formy podnikania a základné ustanovenia z oblasti pracovného práva. 

  • Spôsob ukončenia kurzu – písomná a praktická časť záverečnej skúšky
  • Získanie osvedčenia s celoštátnou pôsobnosťou

Cieľová skupina

Osoby so záujmom získať odborné vedomosti a zručnosti potrebné pre výkon pedikérskych služieb.

  • podmienkou je ukončené stredoškolské vzdelanie
Poznámka k cene

Cena pre samoplatcov. V cene je zahrnutý materiál, ktorý je potrebný k praktickej časti kurzu

Kontaktná osoba

Ing. Jana Gežová
+421 910 592 969
projekty@soaza.sk

Hodnotenie




Organizátor