Detail kurzu
KUCHÁR - KUCHÁRKA, 500 hod.
Vzdelávacia akadémia Jána Amosa Komenského - V.A.J.A.K., s.r.o., pobočka Trnava
Popis kurzu
Absolvent sa zoznámi s ekonomikou a organizáciou reštauračného stravovania, zariadením a vybavením prevádzkarní, psychológiou obsluhy a predaja. Bude poznať hospodárske výpočty, získa najnovšie poznatky o výžive, ovládne technologické postupy prípravy jedál.
Obsah kurzu
Stručný učebný plán:
- ekonomika a organizácia reštauračného stravovania
- zariadenie a vybavenie prevádzkarní
- hospodárske výpočty
- potraviny a výživa
- technológia prípravy jedál
- prax
Metódy výučby: v teoretických témach výklad a precvičovanie. Praktické prebiehajú priamo v kuchyni. Využíva sa ukážka a samostatná práca. Dôraz sa kladie predovšetkým na získanie praktických návykov a zručností.
Upozornenie: pred nástupom na praktické vyučovanie je bezpodmienečne nutné odovzdať vyučujúcemu zdravotný preukaz. Ten Vám vystaví Váš obvodný lekár na základe prehliadky.
Ukončenie kurzu: záverečná skúška pozostávajúca z písomnej i praktickej časti. Samostatná príprava konkrétneho menu pod dohľadom skúšobnej komisie.
Časový rozsah kurzu: 500 vyuč. hod., prezenčná v poobedných hodinách od 14:30 hod. do 18:30 hod., 4× až 5× do týždňa.
Informujte sa bližšie o kurzoch na telefónnom čísle: 0948/ 259 629, 0948/321 982 alebo e-mailom: kurzy.tt@vajak.sk, web: www.vajak.sk.
Cieľová skupina
Všetci záujemcovia o rekvalifikačný kurz kuchár – kuchárka.
Kurz sa otvára pri min. počte 8 účastníkov. V účastníckom poplatku sú zahrnuté náklady na spotrebu materiálu, resp.prípravu jedál +100 €.