Detail kurzu

Princípy HACCP

SGS SLOVAKIA

Popis kurzu

  • Pripraviť účastníkov na zavedenie systému HACCP
  • Zabezpečiť jasné porozumenie systému HACCP a vysvetliť jeho presný vzťah s hygienou
  • Vysvetliť možnosti a podmienky certifikácie systému HACCP
  • Získať nástroje využiteľné pri príprave a realizácii interných auditov podľa danej normy.

Obsah kurzu

1. deň

09.30 Prezentácia účastníkov 10.00 Zahájenie kurzu 10.30 Úvod do systému HACCP a SVP 12.00 Obed 13.00 Správna výrobná prax 14.00 Modelové cvičenia 15.00 Politika vedenia vo vzťahu k bezpečnosti produktu Vytvorenie tímu HACCP, Definovanie rozsahu plánu 16.00 Opis produktu 17.00 Toková schéma produktu 18.00 Večera 18:30 Riešenie prípadovej štúdie

2. deň

07.30 Raňajky 08.00 Analýza nebezpečenstiev a definovanie preventívnych opatrení 09.00 Identifikácia kritických kontrolných bodov 10.00 Prezentácia výsledkov riešenia prípadovej štúdie 10.30 Definovanie kritických limitov
Zadefinovanie monitorovacieho systému 11:00 Zavedenie nápravných opatrení
Zavedenie dokumentácie 12.00 Obed 13.00 Overenie preskúmanie plánu 13.30 Prezentácia vzorového plánu HACCP 14.00 Test 15.00 Záver a zhodnotenie kurzu

Cieľová skupina

Pracovníci, ktorí v organizácii zabezpečujú implementáciu, udržiavanie / auditovanie a riadenie systému HACCP, prípadne ostatní (dospelí nad 18 rokov s minimálne stredoškolským vzdelaním), ktorí majú záujem zdokonaliť sa v danej oblasti.

Kontaktná osoba

Lenka Hrabčáková
+421 918 508 338
lenka.hrabcakova@sgs.com

Hodnotenie




Organizátor