Detail kurzu

Aktuálne problémy zdaňovania v oblasti cezhraničných daňových vzťahov

Verlag Dashöfer, s.r.o.

Popis kurzu

Chcete si prekonzultovať vlastné problémy a prípady zdaňovania príjmov v oblasti medzinárodných daňových vzťahov a podieľať sa priamo aj na obsahu seminára „šitého na mieru" jeho účastníkov? Prostredníctvom interpretácie príslušných daňových a iných právnych predpisov a zmlúv o zamedzení dvojitého zdanenia a na konkrétnych prípadoch z praxe získate cenné informácie, poznatky a riešenia aktuálnych problémov zdaňovania v oblasti medzinárodných daňových vzťahov. Na školení s Ing. Kuchárom odznejú: Posledné zmeny, pripravované opatrenia a novinky v oblasti zdaňovania príjmov v cezhraničných daňových vzťahoch: Akčný plán BEPS - komplexný súbor opatrení boja proti narúšaniu základu dane a presunu ziskov do iných jurisdikcií (BEPS), aktivity EÚ - príprava "anti BEPS" smernice, multilaterálnej daňovej zmluvy, smerníc v oblasti AVI.,možné dopady v oblasti výkonu správy daní (dôslednejšie a sofistikovanejšie monitorovanie rizikových štruktúr a transakcií, zvýšený výkon daňovej kontroly v oblasti cezhraničných daňových únikov), odporúčanie pre daňové subjekty – upraviť súčasné štruktúry a dokumentáciu tak, aby bola v súlade s odporúčaniami BEPS. Smernica ATAD I a II. Multilaterálny dohovor OECD na zavedenie AntiBEPS. Smernice EÚ v oblasti AVI (automatická výmena informácií). Novela zákona 2017 v oblasti MDV – transferové oceňovanie. Opatrenia v oblasti výkonu správy dane.

Obsah kurzu

  • Zdaňovanie príjmov digitálnych platforiem na území SR s účinnosťou od 01.01.2018
    • právny rámec zdaňovania príjmov
    • zdaňovanie príjmov osobne prostredníctvom daňovníkov, súvisiace daňové povinnosti daňovníkov (zahraničných prevádzkovateľov digitálnych platforiem)
    • nepriame zdaňovanie príjmov prostredníctvom platiteľov dane, súvisiace daňové povinnosti platiteľov dane (tuzemských poskytovateľov služieb prepravy alebo ubytovania).
  • Posledné zmeny a pripravované opatrenia a novinky v oblasti právneho rámca zdaňovania príjmov v cezhraničných daňových vzťahoch.
  • Vybrané problémy zdaňovania licenčných poplatkov (skutočný vlastník, identifikácia, kvalifikácia a prípady spadajúce do rámca zdaňovania licenčných poplatkov, oslobodenie od dane).
  • Vysielanie zamestnancov do/zo zahraničia.
  • Zdaňovanie/nezdaňovanie „dividend“ vyplácaných zo zahraničia.
  • Problémy a prípady z praxe zaslané účastníkmi (pozn. podmienkou zaradenia konkrétneho problému, alebo prípadu do obsahu seminára formou samostatnej prezentácie pripravenej lektorom je jeho zaslanie organizátorovi seminára v lehote najneskôr do 2 týždňov pred konaním seminára).
  • Vybrané aktuálne stanoviská FR SR v oblasti medzinárodných daňových vzťahov (pozn. zaradenie a rozsah tohto bodu závisí od rozsahu problémov a prípadov z praxe zaslaných účastníkmi v predchádzajúcom bode).
  • Diskusia a riešenie konkrétnych problémov z praxe v priebehu celého seminára.

Cieľová skupina

Ekonómovia, daňoví poradcovia, záujemci o problematiku.

Kontaktná osoba

Dana Jánošíková
02 / 33 00 52 28
dana.janosikova@eseminare.sk

Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať