Detail kurzu

IRT modely - teória a aplikácia

ACREA SR, spol. s r.o.

Popis kurzu

Cieľom kurzu je zoznámiť účastníkov zo základným teoretickým zázemím IRT modelov, ukázať prednosti voči klasickej teórii testov a v praktickej časti ich naučiť používať základný 1-, 2– a 3-parametrický model, tj. uplatniť model, vyhodnotiť ho vrátane vyhodnotenia jednotlivých položiek a ukázať si, ako stanoviť úroveň znalostí či postoj pre jednotlivého respondenta a ako túto úroveň zmysluplne interpretovať. Na konci kurzu bude krátko venovaná pozornosť zložitejším IRT modelom, tieto ale už nebudú detailne predstavené ani precvičované. Neoddeliteľnou súčasťou kurzu bude ukážka prepojenia programov IBM SPSS Statistics a R.

Obsah kurzu

Program kurzu:

  1. CTT a IRT – rozdiely a podobnosti
  2. matematická podstata IRT, parametre položiek, ich grafické zhodnotenie a interpretácia
  3. 1-, 2– a 3-parametrický model, kritéria pre výber modelu a jeho vyhodnotenie
  4. vhodné dáta pre IRT modelovanie a ich príprava v IBM SPSS Statistics
  5. výpočet 1-, 2– a 3-parametrického modelu, výber „ideálneho“ modelu a jeho vyhodnotenie
  6. interpretácia parametrov položiek, interpretácia výsledkov pre jednotlivca a práca s výsledkami v ďalších procedúrach
  7. prehľad ďalších IRT modelov
  8. precvičovanie

Cieľová skupina

Kurz je určený záujemcom z oblasti pedagogiky, psychológie a ďalších sociálnych vied, tieto metódy však môžu byť uplatnené aj v iných vedeckých oboroch.

Poznámka k cene

Cena je určená pre komerčnú sféru. Pre štátnu správu a zdravotníctvo poskytujeme 15% zľavu, pre školstvo 20% zľavu zo základnej ceny kurzu. Pri prihlásení viac účastníkov z jednej spoločnosti na rovnaký kurz ponúkame cenové zvýhodnenie.

Hodnotenie




Organizátor