Detail kurzu

Odborné vzdelávanie v oblasti prípravkov na ochranu rastlín pre VEDÚCICH PRACOVNÍKOV A APLIKÁTOROV v poľnohospodárstve - NITRA, KOŠICE

Agroinštitút Nitra, štátny podnik

Popis kurzu

Cieľom odborného vzdelávania je nadobudnúť a podľa potreby si doplniť vedomosti z oblasti aplikácie prípravkov na ochranu rastlín. Absolvent získa osvedčenie o odbornej spôsobilosti v oblasti prípravkov na ochranu rastlín s celoštátnou platnosťou.

Obsah kurzu

Všeobecne záväzné právne predpisy týkajúce sa prípravkov na ochranu rastlín a ich používania. Základné vedomosti o integrovanej ochrane rastlín. Vedenie záznamov o každom použití prípravkov na ochranu rastlín. Opatrenia na minimalizovanie rizika pre ľudí, necieľové organizmy a životné prostredie: bezpečné pracovné postupy pri preprave, skladovaní, manipulácii s prípravkami a ich miešaní, zneškodňovaní prázdnych obalov, iných kontaminovaných materiálov a nadbytočných prípravkov. Príprava aplikačných zriadení na aplikáciu, ich kalibrácia a spôsob obsluhy
Používanie aplikačných zariadení , ich údržba, špecifické techniky postreku, ciele technickej kontroly aplikačných zariadení, spôsoby zlepšenia kvality postreku.
Opatrenia na ochranu ľudského zdravia a životného prostredia vrátane vodných zdrojov. Osobitná starostlivosť v ochranných oblastiach. Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci. Základy poskytovania prvej pomoci pri poškodení zdravia prípravkami na ochranu rastlín alebo inými prípravkami. Nelegálne a falšované prípravky, ich existencia, identifikácia a ich možné riziká.

Cieľová skupina

fyzické a právnické osoby, kt. aplikujú prípravky na ochranu rastlín v poľnohospodárstve (vedúci pracovníci, aplikátori).

Poznámka k cene

53,00 € (pri platbe na účet), 55,00 € (pri platbe v hotovosti) €

Kontaktná osoba

Kristína Páleníková
+421 37/791 02 80
kristina.palenikova@agroinstitut.sk

Hodnotenie




Organizátor