Detail kurzu

POVINNOSTI SUBJEKTOV PRE BIOPALIVÁ A BIOKVAPALINY (v zmysle ISCC a SK- BIO – slovenský systém)

SGS SLOVAKIA

Popis kurzu

Vážený klient, spoločnosť SGS Slovakia, spol. s r. o. Vás srdečne pozýva na odborný kurz s názvom – Povinnosti subjektov pre biopalivá a biokvapaliny (v zmysle ISCC a SK-BIO slovenský systém).

Čo je ISCC a SK-BIO? Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady číslo 2009/28/EC sa venuje podpore obnoviteľných zdrojov energie. Podstatou nariadenia je možnosť finančnej podpory spotreby biopalív a tekutých nosičov bioenergie, v prípade, ak ich produkcia vyhovuje kritériám a je v zhode so zásadami pre trvalú udržateľnosť produkcie stanovenými v tomto nariadení.

Systém ISCC (International Sustainability and Carbon Certification) bol vypracovaný pre účely plnenia a kontroly týchto kritérií od poľa až po spotrebu produktov.

Systém SK-BIO je systém vypracovaný podľa slovenskej legislatívy (zákon 309/2009 a vyhláška 271/2011, ktorou sa ustanovujú kritériá trvalej udržateľnosti a ciele na zníženie emisií skleníkových plynov z pohonných látok). Spoločnosť SGS zabezpečuje overovanie Potvrdení o pôvode biopaliva alebo biokvapaliny.

Obsah kurzu

V decembri 2015 EK schválila novelu nariadenia RED 2008/29/EK. Od 1.8.2017 platia novely zákona 309/2009 a vyhlášky 271/2011. Na tomto školení budú prezentované nové a zmenené požiadavky podľa uvedených noviel.

Kritériá pre trvalú udržateľnosť hospodárstva pri pestovaní plodín musia dodržiavať poľnohospodárski producenti, ale aj obchodníci a výrobcovia musia preukázať, že ich produkt pochádza z trvalo udržateľnej produkcie.

RÁMCOVÝ PROGRAM

1. DEŇ

09:00 Úvod, prezentácia účastníkov
          Renewable Energy
          Directive II (EU)
          Smernice a požiadavky na systém
12:00 Obed
13:00 Slovenský systém SK-BIO
          Novela 309/2009
          Novela 271/2011
          Skúsenosti z auditov
15:00 Záver – zhrnutie

Cieľová skupina

Školenie je určené predovšetkým pre pracovníkov pôsobiacich v tejto oblasti, prípadne pre ostatných (dospelých vo veku nad 18 rokov), ktorí majú záujem zdokonaliť sa v danej problematike.

Certifikát Osvedčenie o absolvovaní školenia Poznámka k cene

cena zahŕňa: náklady na odborné a organizačné zabezpečenie kurzu, školiace materiály, obed, občerstvenie, vystavenie osvedčenia s 3-ročnou platnosťou v Sj a Aj

Kontaktná osoba

Lenka Hrabčáková
+421 918 508 338
lenka.hrabcakova@sgs.com

Hodnotenie




Organizátor