Detail kurzu

FINANČNÁ ANALÝZA FIRMY A FINANČNÉ PLÁNOVANIE

Statis, s.r.o.

Popis kurzu

Finančná analýza v spojení finančným plánovaním môžu priniesť ekonomický efekt. Vyžaduje to však byť oboznámený s ich problematikou, so schopnosťou samostatne riešiť alebo vyžadovať sformulované riešenia použitými metódami, prípadne aj posunom poznanie v tejto oblasti dopredu. Absolvovanie kurzu Finančná analýza podniku má ambíciu pomôcť absolventom v tomto smere.

Obsah kurzu

Úvod do problematiky. SWOP analýza. Finančné ukazovatele a údaje. Účelnosť, nákladovosť a spoľahlivosť. Požiadavky na analytika. Zdroje údajov. Horizontálna a vertikálna analýza. Analýza pomerových ukazovateľov. Pyramídové modely, Bankrotové a bonitné modely. Podpora rozborom časových radov. Použitie grafov vo finančných analýzach a vo finančnom plánovaní. Finančné plánovanie.Záver. Riešenia jednotlivých úloh sa realizujú na reálnych údajoch priemyselného podniku.

Cieľová skupina

MAJITELIA, KONATELIA.Osoby pracujúce na úseku finančného riadenia, finančných analýz, finančného plánovania, ekonomického riadenia, analýz a plánovania. Odporúča sa ekonomické vzdelanie, špecializácie ekonomického zamerania, minimálne stredná škola. Vhodné môže byť aj pre vysokoškolských študentov 1., 2. alebo 3.stupňa zaoberajúcich sa danou problematikou. Časť prednášanej problematiky môže byť zaujímavá aj pre vedecko-odbornú verejnosť. Privítame účasť aj ostatných záujemcov.

Poznámka k cene

vrátane literatúry + 32 €

Hodnotenie




Organizátor