Detail kurzu

Ako si vybudovať digitálny ekosystém

IPA Slovakia, s.r.o.

Popis kurzu

Nové trendy, materiály a prelomové technológie pre vývoj výrobkov a inovácie.

Tento seminár je aj súčasťou vzdelávacieho programu Zdieľanie znalostí pre vývojárov a inovátorov.

Obsah kurzu

9:00 – 9:15

Úvodné slovo

9:15 – 9:45

Potraviny bez obalu / Michal Poppe

Michal zavesil na klinec podnikanie v digitálnom svete. Predal podiel v developerskej spoločnosti a otvoril si predajňu bez obalov v Zlíne. Svoje skúsenosti z digitálnej firmy zužitkoval v novom a modernom nastavení firmy, ktorá je priateľská k životnému prostrediu. Príde vám ukázať, že to nie je žiadna veda a v podstate stačí poznať pár dobrých aplikácii a vedieť ich medzi sebou prepojiť.

9:45 – 10:30

Ako premýšľať nad ekosystémom globálne / Peter Bolebruch

Petrov široký rozhľad v oblastiach, ako je psychológia či marketing, mu pomáhajú vytvárať riešenia, ktoré zlepšujú ľuďom ich život. Jeho postup bez metodiky, založený na cvičenej intuícii už pomohli mnohým firmám. Príde vám ukázať riešenia, ktoré fungujú a budú to len a len praktické prípadovky.

10:30 – 11:10

Modularita / Ján Košturiak

Ján je ten, kto spája ľudí a miluje ľudský prístup v podnikaní. Jeho modulárny pohľad na svet a podnikanie je inšpiráciou a zamyslením zároveň. Budúcnosť podnikania je v spolupráci a táto prednáška vám ukáže, ako môžete nad svetom budúcnosti začať premýšľať. Prednáška je vyplnená reálnymi ukážkami Jánových klientov.

11:30 – 12:30

Ako využiť cloud na transformáciu firmy / Miroslav Pikus

Cloud computing láka flexibilnými nákladmi, vyššou dostupnosťou, bezpečnosťou, či jednoducho tým, že sa zbavíte starostí s hardvérom. Aj tak je ale potrebné zamyslieť sa, aplikáciu po aplikácii – bude v cloude daná IT služba svnižnejšia, elastickejšia, škálovatelnejšia, pobeží vôbec a aký pracný bude presun? Na vzorovom príklade priemyselného podniku spolu vytvoríme cloudovú stratégiu, cieľový stav a migračný plán. Zistíme, že sťahovka je ideálna príležitosť aplikácie zmodernizovať, či úplne nahradiť. Dozviete sa, ako vybrať správneho cloudového providera, v akom poradí migrovať a ako sa pri tom nepopáliť?

13:30 – 14:30

Technológie budúcnosti / Jozef Kováč, Matej Michalko, Juraj Bednár

V tomto bloku sa porozprávame o témach ako blockchain, umelá inteligencia, kryptoanarchia, bigdata automatizácia a ďalšie témy, ktoré budú v budúcnosti ovplyvňovať zmenu podnikateľského prostredia. Prejdeme si aj nové technológie ako graphene, AR či nano technológie a ich predpokladaný vplyv na svet biznisu, ale aj to ako to celé môže ovplyvniť náš súkromný život.

14:30 – 15:30

Firma budúcnosti – Ján Košturiak, Michal Meško, Pavol Lupták

Bude skutočne technológia ten najsilnejší driver podnikania alebo to budú ľudia a ich kvalitný selektívny výber. Ak to budú ľudia ako ich budeme motivovať? Premiestnia sa firmy skutočne do kryptopriestoru, budeme platiť kryptomenami a dane budeme platiť z existencie?

Témou budú sprevádzať:

Peter Bolebruch, Concept Architect @ Teesys

Prešiel si pozíciami od programátora, analytika až po promotéra tanečných eventov. Je prototypom marketéra budúcnosti, v ktorom sa skĺbili skúsenosti z marketingu, programovania a dátovej analytiky. Jeho podpis nesú značky OMS, Decodom, Cinemax, Protherm či Embraco.

Miroslav Pikus, Cloud Expert & Evangelist / blog.hysteria.sk / Telekom

Miroslav Pikus študoval finančníctvo na Univerzite Texasu, ale celý život robí v informatike, v startupoch aj v korporáciách. Posledných 5 rokov sa venuje cloudu. O cloude píše, bloguje, radí a prezentuje a občas sa mu o ňom aj sníva.

Michal Meško, CEO – Martinus, s.r.o.

V roku 2000 spoluzaložil stránku Referaty.sk, najväčší portál pre študentov. Stál pri vzniku internetového kníhkupectva Martinus.sk. V 2011 bol nominovaný na ocenenia EY Podnikateľ roka a TREND TOP Manažér roka. Je absolventom americkej Singularity University a jeho pohľad na svet, ktorý nás čaká je fascinujúci.

Jozef Kováč, CEO – Exponea s.r.o.

Baví ho objavovať nepoznané súvislosti v dátach. Založil firmu poskytujúcu analýzy ako službu v cloude. Má za sebou projekty pre Tatra banku, T-Com, Vodafone, Erste Bank, SPP a PixelFederation. V aktuálnom portfóliu jeho spoločnosti Infinario sú projekty pre Škodu, DenníkN, DameJidlo, Ximad a niekoľko desiatok ďalších firiem.

Pavol Lupták, Nethemba s.r.o.

Držiteľ prestížnych bezpečnostných certifikácii CISSP a CEH, vedie slovenskú OWASP pobočku. Spoluzakladateľ organizácií Progressbar a SOIT, kde vedie sekciu pre IT bezpečnosť. Má 14-ročné skúsenosti v oblasti IT bezpečnosti, penetračného testovania, tvorby najrozličnejších bezpečnostných auditov vrátane sociálneho inžinierstva, či forenznej analýzy.

Matej Michalko, CEO – Decent, s.r.o.

Študoval informatiku na Švajčiarskom federálnom technologickom inštitúte (EPFL) v Lausanne. Založil prvú marketingovú agentúru Bitcoin vo svete, prvú spoločnosť Cryptocurrency e-Gaming Consulting. Je pravidelným rečníkom na významných konferenciách o obrovskej potenciálnej a vertikálnej integrácii Blockchain Technologies do rôznych priemyselných odvetví.

Juraj Bednár, CEO – Digmia s.r.o.

Študoval umelú inteligenciu a snaží sa prísť na to, aký je skutočný rozdiel medzi programami a ľuďmi. Prvý program napísal, keď mal 6 rokov, neskôr sa začal zaujímať o open-source a zaujíma sa o širšie implikácie technológií. Je spoluzakladateľom spoločnosti DIGMIA, v ktorej je zodpovedný predovšetkým za stratégiu.

Ján Košturiak, IPA Slovakia, s.r.o.

Študoval umelú inteligenciu a snaží sa prísť na to, aký je skutočný rozdiel medzi programami a ľuďmi. Prvý program napísal, keď mal 6 rokov, neskôr sa začal zaujímať o open-source a zaujíma sa o širšie implikácie technológií. Je spoluzakladateľom spoločnosti DIGMIA, v ktorej je zodpovedný predovšetkým za stratégiu.

Miesto konania:

0100 Campus, Bratislava

Cieľová skupina

Priemysloví inžinieri, projektanti pracovísk, technológovia, normovači

Hodnotenie




Organizátor