Detail kurzu

Podnikové kombinácie podľa slovenskej legislatívy

Akadémia daňových poradcov

Popis kurzu

Podnikové kombinácie znamenajú efektívnu zmenu ekonomicko-právnej formy existujúceho subjektu, ktorej účelom je získanie kontroly nad čistými aktívami inej jednotky alebo efektívne previesť alebo získať aktíva s cieľom dosiahnutia synergického efektu v ich využívaní vrátane daňovej optimalizácie.

UPOZORNENIE: Z organizačných dôvodov je prístup na seminár možný len pre prihlásených.

Obsah kurzu

Témou seminára budú tri typy podnikových kombinácií a síce: vklad podniku, predaj podniku (alebo jeho časti) a zánik bez likvidácie zlúčením s ilustratívnym príkladom.

Harmonogram seminára:

9:00 – 10:30 Zánik obchodnej spoločnosti bez likvidácie zlúčením – účtovné zobrazenie, dôvody vzniku goodwill, jeho analýza, aplikácia reálnej hodnoty u zanikajúceho subjektu, ilustratívny príklad zlúčenia s technikou účtovného zobrazenia, daňové dopady

10:30 – 10:50 prestávka s občerstvením

10:50 – 12:20 Vklad podniku – účtovné zobrazenie, goodwill– jeho vznik a posúdenie, aplikácia reálnej hodnoty, základ dane u vkladateľa a prijímateľa;

12:20 – 13:20 obed

13:20 – 14:50 Predaj podniku alebo jeho časti – účtovné zobrazenie, goodwill– jeho vznik a posúdenie, aplikácia reálnej hodnoty, základ dane z kupujúceho a predávajúceho.

14:50 – 15:05 Diskusia

Lektorka: Ing. Mária Cvečková – Je audítorkou od roku 2003, členkou Slovenskej komory audítorov, má aktívne členstvo v pracovných komisiách. Lektorka vykonáva audity individuálnych aj konsolidovaných účtovných závierok podnikateľských subjektov podľa slovenskej legislatívy, ako aj podľa IAS/IFRS a taktiež audity subjektov verejnej správy. Študuje v rámci ACCA. Zároveň sa venuje publikačnej a prednáškovej činnosti ako aj odbornému poradenstvvu v oblasti účtovníctva.

V cene seminára sú zahrnuté materiály, občerstvenie, obed. Tešíme sa na Vašu účasť.

Kontaktná osoba

Ing. Petra Bodnárová
+421 905 858 476
vzdelavanie@skdp.sk

Hodnotenie




Organizátor