Detail kurzu

Ako dosiahnuť konkurenčnú výhodu cez inovácie

IPA Slovakia, s.r.o.

Popis kurzu

Semináre Akadémie inovácií sú výborným spôsobom ako spoznať pracoviská výnimočných spoločností a diskutovať s ich manažérmi a majiteľmi. Už od roku 2006 pripravujeme stretnutia s významnými slovenskými a českými podnikateľmi. Každá exkurzia je iná a ponúka inšpirácie pre vlastnú cestu. Stretnutia vedie Ján Košturiak, autor viac než desiatky odborných publikácií a špecialista na inovácie a biznis modely.

Počet miest je obmedzený, aby účastníci mohli pracovať na svojich vlastných projektoch. Prihláste sa čo najskôr. Vyplnením objednávky si môžete miesto aj rezervovať a my vás budeme priebežne informovať a aktualitách Akadémie inovácií. ČO VÁS ČAKÁ?

  • Praktické manuály a metodiky pre inovácie produktov, služieb, procesov a podnikateľských systémov.
  • Praktické príklady a ich riešenie pod vedením skúsených praktikov.
  • Osobné stretnutie a diskusia so zakladateľom, dnes predsedom predstavenstva Júliusom Berithom, exkurzia v spoločnosti Virtual Reality Media, a.s.
  • Seminár vedie Ján Košturiak, špecialista na inovácie a biznis modely. Viedol a vedie semináre leadership na Slovensku, v Česku a Nemecku. Pracoval vo viacerých medzinárodných vývojových a inovačných tímoch, založil a viedol spoločnosť IPA Slovakia. Referencie v oblasti leadershipu a inovácií: Linet Slaný, Siemens Elektromotory Frenštát pod Radhoštem, Fosfa Břeclav, Finidr Český Tešín, ACO Industries, Borcad Fryčovce, Brano Group, Ipesoft Žilina, Elcom Prešov, OMS Dojč, 3M Česko, Konštrukta Industry Trenčín, Vital Žilina, Ahorn Kyjov, Slovak Telecom, DM Drogérie, Idona Bánovce nad Bebravou, Sauer Danfoss, Embraco Spišská Nová Ves, KIA Motors, VPodlahy, Brose, Hella, Grupo Antolin, Naretec, Hanil, Slovalco, GA Drilling, LKT, Galvamet, a i.

    Pridanou hodnotou pre Vás bude určite aj stretnutie so zaujímavými ľuďmi z iných firiem. Seminára, ktorý je súčasťou vzdelávacieho cyklu Akadémia inovácií, sa pravidelne zúčastňujú účastníci našej Podnikateľskej univerzity

Obsah kurzu

  • Čo sú inovácie a ako ich robia úspešné firmy?
  • Zdroje inovácií v podniku a galéria inovačných riešení
  • Inovačné postupy a metódy – prehľad
  • Ako premeniť impulzy a nápady na úspešný biznis?
  • Inovačné princípy
  • Príklady
  • Téma pre praktické riešenie- ako zvýšiť inovačnú výkonnosť firmy?
  • Domáca úloha – definujte trendy, zákazníkov, nezákazníkov a príležitosti vo vašom biznise
  • Diskusia

Hosť:

Július Berith, predseda predstavenstva, Virtual Reality Media, a.s.

Dňa 19. 9. 2017 v dopoludňajších hodinách sme pre účastníkov pripravili exkurziu v spoločnosti Virtual Reality Media, a.s. a o ceste k podnikateľskému úspechu porozpráva jej zakladateľ, dnes predseda predstavenstva Július Berith.

„Produkty Virtual Reality Media nepodliehajú módnym trendom, ani nedodávajú svojim zákazníkom výnimočný spoločenský status. Ale ľudia si ich vážia z praktických dôvodov. Za všetky slová stačí uviesť príklad z USA, kde zákazník vo funkcii šéfa výcviku, považovaný konkurenciou za „problémového” vyhlásil, že za 30 rokov vo funkcii ešte nezažil tak bezproblémové odovzdanie projektu, kde nebolo nutné pri preberaní VRM simulátora označiť jedinú chybičku. Alebo príklad z Iraku, kde aj po 4 rokoch bez technickej údržby VRM simulátory slúžia bezchybne na výcvik pilotov vrtuľníkov.“ Viac sa dočítate v článku Spoločnosť VRM ocenená titulom SUPERBRANDS 2016 .

Spoločnosť Virtual Reality Media vyvíja a vyrába moderné simulátory a výcvikové systémy pre civilný a vojenský tréning. Spoločnosť je držiteľom cenných medzinárodných certifikátov a ocenení. Výrobky exportujú do mnohých krajín po celom svete.

Cieľová skupina

Vlastníci firiem, vrcholoví manažéri firiem a divízií, riaditelia pre stratégiu a rozvoj, marketingoví a obchodní manažéri, brand/product manažéri, manažéri vývojových projektov

Hodnotenie




Organizátor