Detail kurzu

Dane a odvody autorov a umelcov – Autorský zákon

Poradca podnikateľa, spol. s r.o.

Popis kurzu

Seminár s lektorom Jozefom Mihálom je určený pre autorov, umelcov, príjemcov odmien podľa Autorského zákona, manažérov v kultúre, umení, médiách, majiteľov SW firiem a podobne. Od účastníkov sa nevyžaduje znalosť daňových a účtovných predpisov.

Cieľová skupina

V prvej časti seminára prejdeme cez kľúčové ustanovenia nového Autorského zákona č. 185/2015 Z. z. platného od 1. 1. 2016.

Sociálna poisťovňa v súčasnosti vyzýva autorov a umelcov na doplatenie poistného na sociálne poistenie za roky 2006 až 2011, a to na základe údajov, ktoré jej zo starých daňových priznaní zasiela Finančná správa. Nie vždy je pritom Sociálna poisťovňa v práve. Preto v druhej časti seminára zrekapitulujeme „históriu“ zákonov o dani z príjmov, o sociálnom poistení a o zdravotnom poistení od roku 2004 doteraz. Autori a umelci tak získajú prehľad o stave zákonov za predchádzajúce roky a budú môcť účinne argumentovať v prípade problémov v Sociálnej poisťovni či v zdravotnej poisťovni.

V tretej časti podrobne popíšeme súčasný stav zákonov o dani z príjmov, sociálnom poistení a zdravotnom poistení tak, aby príjemcovia autorských honorárov dobre poznali svoje možnosti a v súlade s platnými zákonmi optimalizovali výšku daňovo-odvodového zaťaženia autorských honorárov.

LEKTOR: RNDr. Jozef Mihál, expert na pracovné, sociálne a daňové právo. V súčasnosti je poslancom NR SR od roku 2012. V rokoch 2010 – 2012 pôsobil ako Minist

HARMONOGRAM:

  • 08.30 – 09.00 prezentácia účastníkov školenia
  • 09.00 – 11.00 prednáška
  • 11.00 – 12.00 obedňajšia prestávka
  • 12.00 – 15.00 prednáška spojená s diskusiou

Účastníci seminára v hoteli Saffron môžu využiť parkovanie v areáli hotela alebo na podzemnom parkovisku za zľavnenú cenu 3 eurá na celý deň.

Úhradu účastníckeho poplatku je potrebné realizovať do 3 pracovných dní od vystavenia zálohovej faktúry (príp. proforma faktúry), najneskôr však 3 pracovné dni pred konaním školenia.

Hodnotenie




Organizátor