Detail kurzu

Popis kurzu

Čo vás na kurze čaká? 280-hodinový kurz je rozdelený na teoretickú a praktickú časť.

Teoretickú časť tvorí 60 hodín, prebieha v skupinovej forme počas 3 víkendov. Ak vám viac vyhovuje samoštúdium, lektor vám bude k dispozícii na konzultácie. Naučíte sa pripravovať múčniky, rôzne základy ciest na výrobu pečených i nepečených cukrárenských výrobkov a rôznych špecialít, napríklad aj zmrzlín. Získate základy normovania pri príprave všetkých predpísaných výrobkov.

Obsah kurzu

Praktickú časť tvorí zvyšných 220 hodín kurzu, kedy si teoretické znalosti vyskúšate v cukrárenskej výrobe. Prax prebieha od pondelka do piatka. Prevádzky sa snažíme vyberať tak, aby ste praxovali čo najbližšie vášmu bydlisku.

Ak ste si vybrali termín v Bratislave a už je obsadený, stále môžete absolvovať teoretickú časť, no prax vieme zabezpečiť už len mimo Bratislavy. Ozvite sa nám a dohodneme sa na detailoch.

Rozsah kurzu 280 hodín (vrátane povinnej praxe)

Čo získate absolvovaním kurzu? Po ukončení teoretickej a praktickej časti získate osvedčenie, ktoré slúži ako doklad o odbornom vzdelaní.

Kurz je akreditovaný Ministerstvom školstva SR a osvedčenie je vydané podľa §14 ods. 9 zákona č. 568/2009 Z.z. o celoživotnom vzdelávaní.

Doklad môžete predložiť budúcemu zamestnávateľovi alebo pri zakladaní živnosti podľa podmienok Slovenskej živnostenskej komory.

Ide o typ viazanej živnosti, kedy je okrem splnenia podmienok prevádzkovania živnosti potrebné splniť podmienky odbornej spôsobilosti. Viac informácii nájdete na stránke Ministerstva vnútra SR.

Ostaňme v kontakte aj na Facebooku Pravidelne dokumentujeme atmosféru na kurzoch, ako to u nás vyzerá a čím Agentúra Jaspis práve žije.

Cieľová skupina

Cukrárstvo je umenie i veda. Len správnou kombináciou kvalitných surovín a tradičných techník dokážete pripraviť prvotriedne dezerty. Rozhodli ste sa robiť radosť aj ostatným a túžite po vlastnej prevádzke?

Všetky dôležité postupy, vďaka ktorým sa stanete kvalifikovaným cukrárom, sa naučíte na kurze akreditovanom Ministerstvom školstva SR.

Kontaktná osoba

Ing. Nela Smandrová
+421 2/554 225 88
jaspis@jaspis.sk

Hodnotenie




Organizátor