Detail kurzu

BRATISLAVA – VIP akcia pre starostov a štatutárov - Ako predísť korekciám pri eurofondových zákazkách

OTIDEA s.r.o.

Popis kurzu

Máte záujem zveľadiť svoju obec, či mesto ? Nemáte vlastné finančné zdroje a tak sa uchádzate o finančné zdroje z EÚ? Zadávate realizovanie verejného obstarávania externému verejnému obstarávateľovi? Zodpovednosť za verejné obstarávanie a prípadné korekcie vyplývajúce z nezvládnutého verejného obstarávania znáša štatutár. Počas krátkeho stretnutia Vás upozorníme na základné nedostatky vo verejnom obstarávaní, ktoré Vám následne môžu zobrať peniaze z „obecnej kasy“. Nie je vôbec dôležité dlhé hodiny študovať ustanovenia zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní. Stačí si nájsť pár hodín času na naše spoločné stretnutie a budete rovnocenným partnerom externého verejného obstarávateľa.

Obsah kurzu

  • ako sa správne orientovať v ustanoveniach zákona o verejnom obstarávaní, ktoré ustanovenia sú pre Váš pokojný spánok dôležité?
  • čo považuje Riadiaci orgán za rizikové kritéria vo verejnom obstarávaní, verejné obstarávanie dostáva mínusové body
  • princípy verejného obstarávania
  • sledovanie , identifikovanie a odstraňovanie „konfliktu záujmov“ vo verejnom obstarávaní. Viete, že táto povinnosť Vám vyplýva zo zákona o verejnom obstarávaní ?
  • zainteresovaná osoba pre konflikt záujmov – osoba, ktorá pripravuje a vyhlasuje verejné obstarávanie, štatutár organizácie
  • register partnerov verejného sektora, viete kedy môžete s víťazným uchádzačom podpísať zmluvu bez následných pokút?

Cieľová skupina

starostov, štatutárov

Certifikát Potvrdenie účasti na seminári

Kontaktná osoba

Adriana Matúšová
+421 914 124 580
vzdelavanie@otidea.sk

Hodnotenie




Organizátor