Detail kurzu

Popis kurzu

Stal si sa  manažérom, prípadne plánuješ posunúť sa vosvojej kariére týmto smerom, no nemáš na to patričné vzdelanie ani skúsenosti? Rozvojové a  vzdelávacie centrum Lotus tiponúka riešenie.

Kurz zameraných narozvoj manažérskych zručností určený pre:

  • potencionálnych budúcich manažérov, ktorí zatiaľ nemajú žiadnu skúsenosť v tejto oblasti
  • manažérov – začiatočníkov, ktorí sa potrebujú naučiť „plávať vo vodách manažmentu“
  • tých, ktorí už nejakú dobu pracujú na pozícii manažérov, ale cítia, že sa stále majú čo učiť a chcú zlepšiť svoje manažérske zručnosti
  • pre manažérov, ktorí majú množstvo nezodpovedaných otázok a chcú zlepšiť svoj potenciál team leadra

Akou formou bude prebiehať kurz:

  • 7 večerných stretnutí podľa vopred určených termínov
  • vždy v čase 18.00 - 21.00 hod
  • v rozsahu marec – jún 2018

„Neexistuje žiadny limit, ktorý by určil, akým dobrým sa môžete stať. Každý manažér má potenciál stať sa excelentným manažérom počas svojej kariéry.“ – Brian Tracy.

Kurz vedie Ing.Miroslava Atanasová – akreditovaná lektorka, koučka, mentorka akariérová poradkyňa. Vyštudovala ekonomiku amanažment, má bohaté skúsenosti v oblasti vedenia firmy, projektovéhomanažmentu, kariérnehoporadenstva, rozvoja osobnosti, koučingu a uvoľňovania stresu. Je autorkou alektorkou kurzov manažérskych, komunikačných a prezentačných zručností. 

Cieľom kurzu je nadobudnutie teoretických znalostí a rozvoj praktických zručností v oblasti manažmentu. Kurz je obohatený o koučing, mentoring a rozbor prípadových štúdií z praxe. Účastníci kurzu obdržia po jeho absolvovaní certifikát Manažérskych zručností.

Zameranie kurzu:

1. Alfa-omega manažmentu

Zameriame sa napodstatu a jadro manažmentu ako takého. Každý manažér, ktorý chce svoju kariéruvybudovať na pevných základoch si potrebujete osvojiť jeho teoretické apraktické princípy. Zároveň by mal poznať kompetencie a funkcie strategického,taktického a operatívneho manažmentu.

2. Rešpektovaný vodca tímu

Rešpektovať a byť rešpektovaný. Spoznáte, k akému štýlu vedenia máte sklony, naučíte sa, ako vystupovať so zdravým sebavedomím a komunikovať s podriadenými a nadriadenými tak, aby ste dosiahli požadované ciele.

3. Timemanažment manažéra

Nezvládnutý timemanažment šéfa sa automaticky odrazí na atmosfére v jeho tíme, ako aj na celkových výsledkoch. Poskytneme vám nástroje, ktoré umožnia efektívne zorganizovať váš čas, ako aj čas vašich ľudí v tíme. Zároveň vám ukážeme, ako si poradiť s nezvládnutým time manažmentom vášho nadriadeného.

4. Umenie delegovania a kontroly

S pribúdajúcimi  úlohami, povinnosťami, projektami či cieľmi pribúda aj množstvo práce. Každý manažér sa musí naučiť delegovať úlohy na svojich podriadených. Čo delegovať a čo nie, ako delegovať spolu s úlohami aj zodpovednosť za ich splnenie.

5. Vedenie a motivácia  tímu

Úlohou manažéra je podnecovať, inšpirovať a motivovať svoj tím, aby sa  so záujmom angažovali za dosiahnutie spoločných cieľov. Aj tomu najlepšiemu manažérovi sa občas stane, že členovia jeho tímu stratia motiváciu. Naučíme sa, ako ich znovu „nakopnúť“, ako správne motivovať, ale aj ostať motivovaný.

6. Princípy správneho rozhodovania

Prostredníctvom rozhodovania sa realizujú výsledky plánovania, organizovania, koordinovania a práce s ľuďmi. Naučíme sa využívať rozhodovacie princípy a modely v manažérskej praxi. Ukážeme si, ako viesť porady tak, aby sme dosiahli synergický efekt tímu.

7. Základy projektového manažmentu

Projektový manažment je jeden z najefektívnejších nástrojov riadenia. Nadobudnutie zručností voblasti riadenia projektov, ako aj vedenia projektového tímu je predpokladom pre úspech a dosahovanie produktivity v rámci organizácie.

Hodnotenie




Organizátor