Detail kurzu

Ako stresy ovplyvňujú naše zdravie

Akadémia pozitívneho života

Popis kurzu

Stres sa stal súčasťou nášho života, naším každodenným spoločníkom. Neustále sa niekam ponáhľame, pociťujeme úzkosť len čo nám príde ďalší email, alebo ďalšia úloha. Trpí tým naše zdravie, naše vzťahy a absentuje radosť zo života. V dôsledku stresu často prichádzame domov k smrti unavení,trpíme bolesťami chrbta a hlavy a strácame akýkoľvek zmysel života. Problém riešime, respektíve tlmíme tabletkou od bolesti.

Večer nedokážeme vypnúť, stále si v hlave premietame deň, čím znižujeme kvalitu nášho spánku.

Ráno odchádzame opäť do práce bez energie, bez motivácie. Náš výkon v práci je nedostatočný. Nevieme sa sústrediť a dochádza aj k mnohým zbytočným konfliktom s našimi kolegami.

Trpia tým naše vzťahy s partnerom, deťmi, rodičmi. Naše reakcie sú často neadekvatné. Sme citlivejší, zraniteľnejší, podliehame emóciám, ktoré nás vo vnútri blokujú. Tieto bloky nám postupne prinášajú rôzne zdravotné problémy, či už na fyzickom tele, alebo na našej psychike.

Cítime sa ako v jednom kruhu, z ktorého neviem nájsť cestu von. Cieľom kurzu je naučiť Vás ako pracovať so stresom a emóciami, tak aby sme z tohto kruhu dokázali vyjsť von za šťastím, zdravím a radosťou zo života.

Obsah kurzu

Povieme si viac o tom, ako stres funguje, čo ho spúšťa a ako reaguje naše telo a psychika. Ukážeme si ako stresy ovplyvňujú naše zdravie Budeme sa učiť ako pracovať so svojimi emóciami a stresom. Ukážeme si techniky, ako odbúrať stres a nabrať životnú energiu.

Čo sa na školení naučíte?

  • Pochopíte prepojenosť tela a mozgu.
  • Naučíte sa preciťovať svoje telo.
  • Techniky a cvičenia na každý deň, ktoré Vás dokážu naštartovať
  • Prečistiť v pravidelných intervaloch svoju havu.

Cieľová skupina

  • Pre každého, kto sa chce krajšie a lepšie žiť
  • Pre ľudí, ktorí sú v neustálom strese
  • Pre ľudí, ktorí majú zdravotné problémy, ktoré nesú názov „psychosomatické“

Kontaktná osoba

Ing. Mária Boťanská
+421 902 920 929
maria.botanska@mbbm.sk

Hodnotenie




Organizátor