Detail kurzu

EQ / Empatia v pracovných vzťahoch a riadení

Akadémia pozitívneho života

Popis kurzu

Empatia je schopnosť vcítiť sa do pocitov, konania inej osoby. Inými slovami, empatický človek sa dokáže pozerať na svet aj očami iných ľudí, svojich priateľov, svojho partnera, svojho kolegu, nadriadeného aj podriadeného.

Empatia sa radí medzi aspekty Emocionálnej inteligencie EQ, ktorá je v dnešnej dobe minimálne rovnako dôležitá ako Inteligencia IQ. Empatia je prejavom ľudskosti a prináša medzi ľuďmi, kolegami väčšie pochopenie, čo eliminuje rôzne konflikty, stresové situácie a v dnešnej dobe aj medzigeneračne rozdiely. Ľudskosť a pochopenie sa dnes stáva dôležitejším kritériom v osobnom živote človeka aj pri výbere zamestnávateľa. Je to benefit, ktorý nič nestojí a pritom je tak cenný.

Správnym uchopením svojich emócií zlepšíme nielen svoj život, ale najmä vzťahy s okolím, či už v rodine alebo na pracovisku. V pracovnom prostredí EQ vplýva na zvyšovanie motivácie, zlepšovanie firemnej kultúry a vzťahov na pracovisku, čo finálne vplýva na vyššiu efektivitu, zaangažovanosť a spokojnosť zamestnancov.

Obsah kurzu

Na školení sa dozviete:

Poznaj sám seba– čo vidím, keď sa pozriem do zrkadla?

Aký mám vzťah k svojmu životu? Aké vzorce riadia môj život? Aké hodnoty sú mojou silnou stránkou?

Sebadôvera – veriť si je základom úspechu v živote Aké sú základné piliere sebadôvery? Ako zmeniť stav mysle? Ako zmeniť negatívne na pozitívne?

Emócie ako reakcia nášho tela na naše myšlienky Ako riadiť svoje emócie v rôznych situáciách? Ako nepodľahnúť hnevu, strachu, obavám Ako riešiť stresové situácie a predchádzať vyhoreniu

Empatia ako cesta k človeku Ako umožniť druhému človeku vyjadriť svoje pocity a pochopiť jeho problémy Ako sa dokázať naozaj vypočuť iného bez posudzovania Ako venovať našu pozornosť a pochopenie inému – kolegovi, priateľovi, partnerovi

Empatia funguje v prítomnosti

Ako byť danom čase, na danom mieste, s konkrétnym človekom. Ako sa naučiť byť čo najviac v prítomnosti?

Empatia v pracovných vzťahoch

Ako budovať Emocionálnu Inteligenciu v pracovnom prostredí? Ako riešiť rôzne situácie medzi kolegami, vo vzťahu nadriadený a podriadený, respektíve s klientom Ako dosahovať ciele a eliminovať napäté situácie medzi ľuďmi, kolegami, podriadenými Ako dávať spätnú väzbu, ktorá má motivovať k zlepšeniu a pritom nezraniť človeka.

Celé školenie je realizované interaktívne, plné spoločných cvičení, techník a hier, tak aby si každý účastník školenia osvojil svoje sociálne zručnosti a dokázal ich aplikovať v pracovnom aj súkromnom živote.

Cieľová skupina

Kurz je určený pre:

  • všetkých riadiacich pracovníkov (vyšší aj stredný management)
  • pracovníkov na oddelení Ľudských Zdrojov
  • podnikateľov
  • všetkých, ktorí chcú so svojimi emóciami pracovať.

Kontaktná osoba

Michaela Macháčová
+421 949 892 636
michaela.machacova@mbbm.sk

Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať