Detail kurzu

Interaktívny kurz — ASERTÍVNA KOMUNIKÁCIA, PROTOKOL A ETIKETA

Koruna Academy s. r. o.

Popis kurzu

 Koľko je ľudí, toľko je spoločenských situácií, spôsobov komunikácie medzi nimi či štýlov jednania. Každá situácia je jedinečná, neopakovateľná. Opakujú sa len princípy a pravidlá, ktorých v skutočnosti nie je mnoho.

Etiketa vzťahy medzi ľuďmi formalizuje a i keby sme si úprimne nemysleli to, čo hovoríme, prospievame tým sebe i ostatným, pretože úsmev vyladí i našu dušu.Zdvorilosť je úmyselné obmedzenie vlastného individualizmu a egoizmu; je dobrovoľným podriadením sa platným normám a pravidlám spoločenského života. Človek by mal byť zdvorilý i voči nezdvorilým, pretože zdvorilé slovo pôsobí i na hrubého človeka a nezriedka mení i jeho myslenie. Čím sme zdvorilejší, tým sú naše slová účinnejšie. Zdvorilosť pristane vznešenému a pomôže preklenúť priepasť, ktorá delí bohatého od chudobného, nadriadeného od podriadeného.

Najdôležitejšími vlastnosťami človeka, ktorý sa pohybuje medzi ľuďmi, sú takt a empatia. Slovo takt vychádza z latinského tactus (dotyk) a presne označuje schopnosť uvedomiť si, čo sa druhého dotkne a čo nie. Takt spočíva v tom, že vieme, ako ďaleko zájsť, aby sme nezašli príliš ďaleko. Empatia je schopnosť vcítiť sa do situácie a pocitov druhého človeka.

Etiketa je svojou podstatou konzervatívny prvok v správaní, má dôležitú stabilizačnú funkciu v spoločnosti a preto by ju módne novinky nemali rozkolísať. Spoločenské správanie prestáva byť súkromnou vecou človeka, ale stáva sa aj nutnou pracovnou podmienkou.

Interaktívny kurz — komunikácia, protokol & etiketa (8 vyučovacích hodín) pod vedením renomovanej psychologičky PhDr. Dagmar Kopčanovej Vás presvedčí, že pri troche snahy sa z každého môže stať solídny komunikátor. Treba však začať počúvať druhých a vnímať seba samého. A ak si navyše osvojíte aj základy protokolu a etikety, Váš úspech Vám zaklope na dvere…

Obsah kurzu

Cieľová skupina

Prostredníctvom aktívneho učenia rozviniete firemnú a spoločenskú komunikáciu na profesionálnu úroveň a to na domácej i medzinárodnej scéne.

Kurz určrný pre manažérov z oblasti zahraničného obchodu, podnikateľskej sféry, bankového a finančného sektoru, vedúcich pracovníkov, sekretariáty ministerstiev SR a zamestnancov štátnej správy všetkých, ktorí reprezentujú seba i firmu

OBSAHOVÉ ZAMERANIE:

pravidlá obchodného protokolu vo firme a organizácii, predstavovanie,stretnutia a pozdravy a oslovenia,spôsoby prepravy (limuzíny, autá),používanie titulov,štátnici, lídri, profesionáli a akademici,prijímanie a odovzdávanie darov,oficiálne a spoločenské podujatia,štýly efektívnej komunikácie,formálne oblečenie,pravidlá správania v reštaurácii,etiketa obchodného rokovania

V cene je zahrnuté občerstvenie, certifikát o absolvovaní.

Certifikát Certifikát o absolvovaní Poznámka k cene

V cene je zahrnuté občerstvenie, certifikát o absolvovaní.

Hodnotenie




Organizátor