DETAIL KURZU

GDPR a osobné údaje očami kontrolného orgánu

Od:

Poradca podnikateľa, spol. s r.o.

Žilina

Popis kurzu

Zaujímajú vás podrobnosti o procese kontroly spracúvania osobných údajov? Poznáte svoje práva a povinnosti pri kontrole vykonávanej úradom? Zaujímajú vás právomoci a povinnosti úradu pri výkone kontroly? Viete, ako sa na oznámenú kontrolu pripraviť a na čo je potrebné klásť dôraz počas jej priebehu? Chcete sa dozvedieť, na čo sa úrad pri kontrole spravidla zameriava a aké pochybenia kontrolovaných osôb (prevádzkovateľov alebo sprostredkovateľov) zisťuje najčastejšie? Odpovede (nielen) na uvedené otázky získate počas dvojdňového seminára zameraného na rôzne situácie, ktoré môžu nastať pri spracúvaní osobných údajov. Súčasťou seminára bude široký priestor na diskusiu, v rámci ktorej budete mať príležitosť prezentovať vlastné problémy a hľadať ich riešenia spoločne s prítomnými lektormi.





Obsah kurzu

  • Pravidlá praktickej aplikácie všeobecného nariadenia o ochrane údajov (GDPR), nového zákona o ochrane osobných údajov a osobitných predpisov upravujúcich spracúvanie osobných údajov.
  • Kontrola spracúvania osobných údajov v nových podmienkach (ako prebieha kontrola od oznámenia kontroly po jej ukončenie).
  • Aké druhy sankcií môže úrad udeliť, aká môže byť výška pokuty v prípade zisteného nesúladu s nariadením alebo zákonom, preventívne opatrenia na zníženie rizika uloženia sankcie.
  • Akou dokumentáciou musí prevádzkovateľ disponovať (záznamy o spracovateľských činnostiach, sprostredkovateľské zmluvy, pokyny pre oprávnené osoby, bezpečnostná dokumentácia, informačná povinnosť, poverenie zodpovednej osoby…).
  • Súhlas dotknutej osoby verzus oprávnený záujem – v akých situáciách je výhodnejší súhlas a v akých oprávnený záujem prevádzkovateľa?
  • Diskusia

LEKTOR ŠKOLENIA:

Ing. Marcela Macová, absolvovala Právnickú fakultu Masarykovej univerzity v Brne, obhájila rigoróznu prácu na tému Ochrana osobných údajov na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a v roku 2016 ukončila doktorandské štúdium na Univerzite Komenského na tému Ochrana osobných údajov. Zúčastňuje sa pravidelne na konferenciách a prednáša na tému ochrana osobných údajov, je autorkou komentárov k zákonom o ochrane osobných údajov a mnohých článkov na tému ochrana osobných údajov. Od roku 2005 do februára 2013 pôsobila na Úrade na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky. Momentálne okrem toho, že má vlastnú spoločnosť DAPRO Consulting s. r. o., kde sa venuje profesionálne zodpovednej osobe, školeniam, poradenstvu, auditu, vypracovaniu dokumentácie podľa zákona o ochrane osobných údajov, vyučuje aj na Právnickej fakulte Univerzity Komenského predmet Ochrana osobných údajov.

Mgr. Viliam Mizák, problematike ochrany osobných údajov sa ako zamestnanec Úradu na ochranu osobných údajov SR venuje viac než 10 rokov, z toho 5 rokov v pozícii inšpektora úradu. V minulosti participoval na príprave súvisiacich všeobecne záväzných právnych predpisov, ktoré nadväzne aplikoval v praxi. Jeho skúsenosti získané v rámci kontrol zameraných na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú na rozsiahle spektrum informačných systémov a ich prevádzkovateľov.

HARMONOGRAM:

  • 8.30 – 9.00 prezentácia účastníkov školenia
  • 9.00 – 11.00 prednáška
  • 11.00 – 12.00 obedňajšia prestávka
  • 12.00 – 15.00 prednáška spojená s diskusiou

Účastnícky poplatok obsahuje cenu 2-dňového školenia, organizačné náklady, pracovné materiály, teplý obed.

Účastníci seminára v hoteli Saffron môžu využiť parkovanie v areáli hotela alebo na podzemnom parkovisku za zľavnenú cenu 5 eur na celý deň.

Úhradu účastníckeho poplatku je potrebné realizovať do 3 pracovných dní od vystavenia zálohovej faktúry (príp. proforma faktúry), najneskôr však 3 pracovné dni pred konaním školenia.

Poznámka k cene

Účastnícky poplatok obsahuje cenu 2-dňového školenia, organizačné náklady, pracovné materiály, teplý obed.

Kontaktná osoba

Ing. Mária Puškárová
+421 41/705 32 60
profivzdelavanie@pp.sk

Hodnotenie




Organizátor