Detail kurzu

FOCUS:Ako si zlepšiť pozornosť a lepšie sa sústrediť

Inštitút bankového vzdelávania NBS, n.o.

Popis kurzu

Stáva sa Vám, že chcete pracovať na vybranej úlohe, ale myšlienky Vám neustále odbiehajú inam?Necháte sa jednoducho vyrušiť?Máte problém vstrebávať nové informácie?Často zabúdate, nevnímate alebo Vám chýba kreativita?

Obsah kurzu

Workshop má za cieľ zlepšiť Vašu sústredenosť a kvalitu práce. Prezentuje teoretické základy, ktoré sú postavené na aktuálnych vedeckých výskumoch najlepšie hodnotených svetových univerzít. Výsledkom sú konkrétne kroky a návyky, ktoré Vás dlhodobo vrátia do prítomného okamžiku a umožnia Vám sústrediť sa a podávať želané výkony v práci. Na workshope získate praktické metódy, ktoré Vám pomôžu zlepšiť svoju pozornosť, učenie, pamäť a kreativitu.

Pozornosť je potrebné trénovať podobne ako sval, inak slabne. Zároveň si môžeme naše prostredie prispôsobiť tak, aby nám pomáhalo v sústredenosti, a nie naopak bránilo. Dnes je naše okolie plné „zdrojov rušenia“ vibrujúci telefón, nový e – mail, či trendy „open office“ kancelárií s hlasnými kolegami. Udržať si pozornosť v prostredí rastúce informačného preťaženia nie je jednoduché.

  • Ako funguje pozornosť a ako ju trénovať?
  • Aké sú druhy pozornosti a ako je účinné ich kombinovať?
  • Ako sa nenechať vyrušiť okolím a vlastnými myšlienkami pri práci?
  • Ako funguje multitasking a ako ho trénovať?
  • Ako využiť kapacitu svojho podvedomia pre učenie, kreativitu a riešenie problémov?

Cieľová skupina

Workshop je určený pre zamestnancov bánk, poisťovní, iných finančných inštitúcií ako aj ostatných firiem, ktorí pociťujú intenzívny vplyv modernej informačnej doby a chcú získať väčšiu sústredenosť na plnenie svojich pracovných úloh. Maximálny počet účastníkov v skupine je 12.

Kontaktná osoba

Mgr. Vladimíra Lauko Jacková
+421 2/578 735 32
vladimira.jackova@nbs.sk

Hodnotenie




Organizátor