Detail kurzu

PREŠOV – Aplikácia zmien vo VO a elektronizácii v praxi- workshop

OTIDEA s.r.o.

Popis kurzu

Od 1.1.2019 podľa veľkej novely ! Rozoberieme aplikáciu jednotlivých ustanovení zákona účinné od 1.1.2019 – novela prináša nové povinnosti ako pre verejných obstarávateľov tak pre dodávateľov ! Postup zadávania zákazky v elektronickom svete a odlišnosti od písomnej podoby – zverejňovanie súťažných podkladov na Profile, elektronická komunikácia, pokyny pre uchádzačov pre prípravu a predloženie elektronickej ponuky, JED len elektronicky cez aplikáciu, podpisová politika elektronických dokumentov (originalita dokumentov a právna záväznosť), banková záruka – elektronicky alebo v písomnej podobe, vyhodnotenie ponúk elektronicky. Lehoty v elektronickom svete. Čo so zákazkami s nízkou hodnotou ? Týka sa povinná elektronizácia aj revíznych postupov ?

Obsah kurzu

  • Príslušné ustanovenia zákona – ich aplikácia podľa novely – tzv. zákazky malého rozsahu mimo pôsobnosti ZVO; referencie po novom; konflikt záujmov – zainteresované osoby – nové sankcie; úprava finančných limitov a ich vplyv na zadávanie zákaziek; nová povinnosť – príprava a riadenie zadávania zákaziek; ZsNH nemusia byť úplne jednoduché; archivácia dokumentácie; ochrana dôverných informácií (osobné údaje, obchodné tajomstvo) v postupoch VO; novela umožňuje overiť splnenie osobitných podmienok zmluvy pred podpisom zmluvy a pre uchádzača vytvára priestor pre podanie námietky; systémy riadenia kvality certifikujú len akreditované orgány; nový spôsob zloženia zábezpeky a jej vplyv na lehotu viazanosti; predkladanie ponúk – elektronicky; nová úprava podlimitných zákaziek; zmeny v revíznych postupoch a iné
  • Jednotlivé inštitúty a ich aplikácia vo vzťahu k elektronickým postupom.
  • Právne súvislosti elektronického verejného obstarávania.
  • Praktická ukážka práce so systémami Profil, Vestník, ISZÚ, Registre a ich väzba na komunikačné IS ako EVO a komerčné IS.
  • Vaše otázky

Cieľová skupina

pre verejných obstarávateľov aj dodávateľov a pre všetkých ktorí majú o problematiku záujem.

Kontaktná osoba

Adriana Matúšová
+421 914 124 580
adriana.matusova@otidea.sk

Hodnotenie




Organizátor