Detail kurzu

Vue.js + single page aplikácie

Learn2Code

Popis kurzu

Reaktívne frameworky (Vue, React, Angular) ti pomáhajú programovať svižné UI. Zo statického HTML kódu spravia živú šablónu. Samotnému HTML kódu pridáš pravidlá, a vždy keď príde zmena, sám sa podľa nich upraví.

Môžeš programovať cez komponenty. Vue ti dovolí vymyslieť si vlastné HTML elementy a naprogramovať im výzor a správanie. A keď príde zmena, prehliadač sám vymení len daný komponent, nemusí refreshnúť celú stránku.

Reaktívne frameworky držia UI zosynchronizované s dátami. Ak máš v premennej 3 články, 3 články svietia aj na obrazovke. Ak jeden vymažeš, automaticky zmizne z obrazovky. Zabudni na jQuery selecty, appendy, Vue to spraví za teba.

Tento kurz ťa naučí reaktívne frameworky. A naučí ťa Vue.js. A single page aplikácie.

Kupuj, kým je v akciovej cene 99 eur a uč sa hneď:) Ako býva zvykom, postupne pridávam ďalšie videá. Kým ich nebude 100.

Obsah kurzu

MÔŽEM SA TI S NIEČÍM PRIZNAŤ?

Volám sa yablko. A úprimne? Vue je strašná sranda. A toto zatiaľ vyzerá byť môj najlepší kurz. Ja viem, že to hovoria všetky kapely o každom novom albume. Ale ja nie som kapela. A ja to nehovorím. A teraz to hovorím. Tento sa mi podaril:)

Vytvorím niekoľko mini stránok. Jednu veľkú single page appku. Všetok kód si môžeš stiahnuť. Dostaneš úlohy, na ktorých si Vue precvičíš. Prístup do diskusie. Kopu materiálov na stiahnutie. Pod každým videom je malý článok s ďalším infom. Čiže 100 videí, 100 blogov. Choď do toho. Ja by som išiel.

TAKTO TO BUDE PREBIEHAŤ?

V prvej časti kurzu ťa naučím Vue.js. Resp. naučím ťa reaktívne frameworky a konkrétne použijem Vue.js. To znamená, že keby sa po tomto kurze rozhodneš prejsť na React alebo Angular, budeš presne vedieť, čo sa deje.

V druhej časti kurzu vyrobím veľkú stránku. Prvá časť kurzu bude plná menších príkladov, druhá bude plná jednej veľkej reality. V prvej sa naučíš Vue.js, v druhej ho použijeme a spravíme skutočnú stránku, veľkú Single Page Aplikáciu™.

To sú stránky ako Netflix, Spotify a Gmail. Ja spravím single page admin rozhranie pre skutočnú stránku.

PREČO VUE?

Malý, rýchly, šikovný, použiteľný bez build tools, raketovo naberá na popularite, najlepší pre začiatočníka pre pochopenie konceptov za reaktívnymi frameworkami, najlepšia vstupná brána do tohoto sveta. A ako bonus, nestojí za ním monolitická korporácia. Angular = Google, React = Facebook.

Ale môj cieľ je znova naučiť ťa Vue tak, že hneď pochopíš aj React alebo Angular, keď sa na ne pozrieš. Tento kurz ťa naučí reaktívne frameworky ako také. A použijem na to Vue.

V mojich kurzoch sa vždy snažím vysvetliť dôvod. Nielen ukázať Vue, ale vysvetliť, čo je jeho pointa. Prečo existuje. Čím je iný ako to, čo sme mali pred ním. Prečo ťa má zaujímať, ak poznáš JavaScript alebo jQuery. Na akých konceptoch stojí a na čo sa hodí.

Pretože vždy existujú alternatívy. Hlavne v JavaScript svete. Ja ťa naučím Vue tak, aby si chápal aj React a Angular. Riešia podobné problémy, len trocha inak. Kód vyzerá inak, ale teba nedostane. Ty budeš chápať, čo ten kód robí a prečo.

ČO POTREBUJEŠ VEDIEŤ?

Potrebuješ základy HTML, CSS a JavaScriptu. Úprimne, Vue.js je jednoduchší ako čistý JavaScript. Po správnosti by som ti mal tvrdiť, že potrebuješ vedieť JS, keď sa chceš učiť framework.

Ale bol by som pokrytec. Ja som sa najprv naučil jQuery, až potom (aj jeho používaním) som sa postupne doučil JavaScript. Toto isté sa tebe môže stať s Vue. Ale HTML potrebuješ určite. A CSS silno pomôže. A potrebuješ mať pojem o programovaní:)

V neskorších videách Vue kurzu budem používať NPM, Module Bundlers a ďalšie JS tools. Ak ich nepoznáš, google ti pomôže vysomáriť sa zo základov. Ak sa to ale chceš naučiť poriadne, mám online kurz presne na to.

Ak si nikdy neprogramoval, mám kurz, v ktorom sa síce pracuje v PHP, ale naučí ťa základy programovania a OOP. Má to priam v názve. Prípadne ak poznáš jQuery alebo si videl nejaké tie JS videá z Webrebel 1 kurzu, pokojne môžeš ísť na Vue.

Čo všetko dostaneš

  • hotový kurz bude mať približne 100 kapitol
  • desiatky nadupaných videotutoriálov
  • certifikát o absolvovaní kurzu
  • garancia vrátanie peňazí do 14 dní, v prípade, že s kurzom nebudeš spokojný

Zoznam kapitol online kurzu

  1. Vue preview 01 (ukážem ti Vue.js)
  2. Vue preview 02 (zbúcham rýchlo stránku)
  3. Vue preview 03 (v kurze všetko vysvetlím)
  4. Ako bude kurz prebiehať? Čo ťa naučím? To sú otázky
  5. Výhoda Vue oproti React alebo Angular
  6. Pointa reaktívnych frameworkov, UI == dáta, source of truth
  7. Ak by som to chcel spraviť v čistom JS (pretože masochizmus)
  8. Čo potrebuješ pre tento kurz? Vedieť, napríklad
  9. Components 01 – programovanie cez komponenty
  10. Vymysli si vlastný HTML element (Components 02)
  11. <slot>, [props], :key (Components 03)
  12. Single File Components, toto chceš! (Components 04)
  13. Scoped Styles, komponent má vlastné CSS (Components 05)
  14. Event a Key modifikátory, progress bar (Components 06)
  15. Jeden ROOT element? Prečo? Otáznik? (Components 07)
  16. Komunikácia komponentov cez $emit (Components 08)
  17. Nemusíš všetko (+ frustrujúce úlohy)
  18. Virtual DOM (Toretto?)
  19. BULMA, pretože prečo nie
  20. v-if, v-show, :class, [disabled]
  21. Computed Properties
  22. Poo
  23. Vue animácie cez komponent
  24. Čo má byť komponent? Tvoja mamka (prečo som to povedal, prepáč, som zlý človek)
  25. v-cloak, hľadaj detaily a prestaň blikať
  26. …nové videá stále pribúdajú, kým ich nebude okolo 100;) učiť sa môžeš už dnes, kurz je live, ďalšie videá postupne pridávam
Hodnotenie




Organizátor