Detail kurzu

Minimum pre začínajúcich podnikateľov

DAZAP školenia, s.r.o.

Popis kurzu

Na školení účastník získa prehľad o povinnostiach podnikateľa, „základných“ zákonoch, naučí sa orientovať a ako komunikovať s inštitúciami, na praktických príkladoch sa naučí vypočítať si sám výšku odvodov, aké sú termíny dôležité pre podnikateľa, a podobne.

Obsah kurzu

1. Živnostenské oprávnenie

podmienky prevádzkovania živnosti, typy živnosti, údaje potrebné pre vznik s celým postupom vybavenia živnosti, zodpovedný zástupca, prevádzkareň, a pod. 2.Povinnosti podnikateľa voči:

Daňovému úradu – registrácia, ako uplatňovať výdavky, podávanie Daňového priznania, elektronická pokladnica, obmedzenie hotovosti,

DPH, a pod.

Sociálnej poisťovni -registrácia, ako sa vypočítavajú odvody, aké poistenie živnostník platí, na aké dávky má nárok, a pod.

Zdravotnej poisťovni – registrácia, stanovenie výšky poistného pri vzniku živnosti, na základe podaného Daňového priznania, ako funguje

Ročné zúčtovanie poistného, a pod.

3. Rôzne situácie počas živnosti:

živnosť popri zamestnaní živnosť popri štúdiu živnosť popri dôchodku 4. Pozastavenie živnosti – podmienky pozastavenia, vplyv na registrácie a odvodové povinnosti.

5.Zrušenie živnosti – postup pri ukončení živnosti, povinnosti s tým súvisiace.

Cieľová skupina

Školenie Minimum pre začínajúcich podnikateľov je zamerané nielen pre všetkých, ktorí uvažujú nad založením živnosti, ale aj pre tých, ktorí už živnosť majú a chýba im všeobecný prehľad nad povinnosťami podnikateľa.

Poznámka k cene

V cene školenia sú študijné materiály, pracovné pomôcky, občerstvenie a obed formou bagiet.

Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať