Ochrana osobných údajov

Základné info
Prihlásiť sa na kurz

Popis kurzu

Ochrana osobných údajov – nové usmernenia, aktuality a

nariadenie o ochrane osobných údajov v roku 2017

V roku 2017 máme rok kedy Úrad na ochranu osobných údajov SR pripravuje nový zákon o ochrane osobných údajov a pomaly sa začína aplikovať nariadenie o ochrane osobných údajov, ktoré bude účinné od 25.5. 2018. Rok 2017 je však rokom kedy stále platí zákon č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 84/2014 Z. z. V roku 2017 Úrad bude kontrolovať prevádzkovateľov či stále majú vypracovanú dokumentáciu podľa teraz platného zákona a plán kontrol v tomto roku bude zameraný na kontrolu nie ešte dokumentácie podľa nariadenia, ale podľa zákona č. 122/2013 Z. z. a metodických usmernení Úradu Na školení lektorka prejde všetky povinnosti, ktoré spoločnostiam vyplývajú zo zákona o ochrane osobných údajov. Ďalej predstaví novinky v oblasti ochrany osobných údajov a prezradí aj to, ako prebieha kontrola zo strany Úradu na ochranu osobných údajov SR a samozrejme aj to, na čo je potrebné si dať pri kontrole pozor. Súčasťou materiálov, budú nielen vzory evidenčných listov, poučení, metodických usmernení, ale novinkou je aj vzor súhlasu na spracúvanie osobných údajov a sprostredkovateľskej zmluvy. Účastník seminára obdrží niekoľko pokút, ktoré Úrad uložil prevádzkovateľom, ktoré si prejdeme na seminári a poukážeme na to, čoho sa prevádzkovatelia majú vyvarovať resp. na čo si majú dať najviac pozor.

Cieľová skupina

Všetci zamestnávatelia, poskytovatelia marketingových služieb, telemarketingu, poskytovatelia finančných služieb, poisťovacích služieb, banky, nebankovky, nákupné a zábavné centrá, pohostinstvo, prevádzkovatelia internetových obchodov a portálov, účtovníci, personalisti …

V pláne kontrol sa nachádzajú tieto subjekty:

Poskytovatelia marketingových služieb (napr. newslettre, súťaže, vernostné programy)

Poskytovatelia služieb tzv. telemarketingu

Poskytovatelia finančných služieb

Poskytovatelia služieb v sektore poistenia

Prevádzkovatelia bankových a nebankových registrov klientskych informácií

Nákupné a zábavné centrá

Pohostinské zariadenia

Obsahová náplň

Ochrana osobných údajov podľa nového zákona o ochrane osobných údajov a nariadenia Prichádzajú zmeny, kedy doteraz platný zákon č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov nahrádza nový zákon o ochrane osobných údajov, ktorý je už v pripomienkovomkonaní. Nielenže bude nový zákon o ochrane osobných údajov, ale už je platné aj Nariadenie európskeho parlamentu a rady (EÚ) o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov („GDPR“). Pripravte sa na to, že od 25.5.2018 žiadna dokumentácia k ochrane osobných údajov nemôže byť vypracovaná podľa zákona č. 122/2013 Z. z. Povieme Vám na čo sa musíte pripraviť už teraz a čo môžete ešte „odložiť“ na neskôr. Cieľom seminára je poskytnúť potrebné informácie o dôležitých zmenách v oblasti ochrany osobných a pripraviť spoločnosti na bezproblémové zvládnutie nových pravidiel v praxi. Na seminári sa budeme venovať komparácii pôvodného zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov a nového návrhu zákona o ochrane osobných údajov a nariadeniu GDPR.

Viete že:

  • budete nanovo poučovať oprávnené osoby?
  • potrebujete nové sprostredkovateľské zmluvy?
  • bezpečnostná dokumentácia zostáva len bude mať iné náležitosti?
  • evidencia informačných systémov sa bude volať záznam o spracovateľských činnostiach?
  • ruší sa oznámenie a osobitná registrácia?
  • je možnosť získať certifikát o tom, že ste spoločnosť,ktorá dodržiava ochranu osobných údajov?

Program:

  1. Zmeny v doterajšej právnej úprave ochrany osobných údajov
  2. Povinnosti prevádzkovateľov podľa ešte platného zákona o ochrne osobných údajov a podľa nového zákona a nariadenia GDPR – komparácia
  3. Čo sa ručí a čo zostáva?
  4. Novinky podľa nového zákona a nariadenia GDPR
  5. Diskusia. Otázky a odpovede

Termíny kurzov

30.10.2017

VS: 33 10 17 Bratislava

Prihlásiť sa
01.12.2017

VS: 37 12 17 Bratislava

Prihlásiť sa
09.02.2018

Bratislava

Prihlásiť sa
25.04.2018

Bratislava

Prihlásiť sa
11.06.2018

Bratislava

Prihlásiť sa

Kurz na mieru (vnútrofiremný kurz)

Kurz je možné organizovať aj pre uzavreté skupiny kde obsah, termín a miesto sa dohodne podľa požiadaviek zákazníka.

Cena bude vypočítaná na základe presnej špecifikácie objednávateľa.

Odporúčaný rozsah kurzu: 6 hodín

Kontakt a miesto konania

Kontaktné údaje
Ing. Tomáš Polák
tel:
+421 41/562 18 *** zobraziť

mobil:
+421 911 553 *** zobraziť

email:
office@... zobraziť


Adresa
Kongresové centrum Družba, Botanická 25, Bratislava, 842 14 Bratislava

O organizátorovi

Kontaktné údaje
tel:
+421 41/562 15 *** zobraziť

email:
tempo@... zobraziť

web: www.tempo.sk

Adresa
Agentúra TEMPO, s.r.o.
Jánošíkova 1, Žilina Zobraziť na mape

Hodnotenie kurzu

(hlasujte)