Detail kurzu

Rekvalifikačný kurz pedikúry

Centrum pedikúry, s.r.o.

Popis kurzu

Maximálna kapacita 7 frekventantov – individuálny prístup k výuke.

Cieľom rekvalifikačného kurzu je úplná rekvalifikácia do odboru pedikúra. Získať základné znalosti dermatológie, ortopédie a hygieny a epidemiológie, základy práva. Rovnako tak po absolvovaní kurzu bude náš absolvent schopný previesť prístrojovú i klasickú pedikúru, depiláciu nôh, previesť gélovú i akrylovú modeláciu na nechty nôh. Bude schopný a pripravený absolvovať kvalifikačné skúšky, ktoré sú spoločne s certifikačnými skúškami potrebné pre otvorenie živnosti PEDIKÚRA. Zameranie, výsledky a profil absolventa

Absolvent po úspešnom absolvovaní rekvalifikačného kurzu bude mať oprávnenie pracovať v danom odbore ako kvalifikovaná osoba a bude spĺňať kvalifikáciu pre získanie živnostenského listu. Po obsahovej a materiálnej stránke a personálnej stránke je vzdelávací program spracovaný tak, aby úspešný absolvent vzdelávacieho programu získal komplexné vedomosti a zručnosti v uvedenej oblasti a uplatnil sa na trhu práce. Je zameraný na získanie základných vedomostí a zručností z pedikérskej práce a základy podnikania, tj. stavba, štruktúra a funkcie dolnej končatiny, ochorenia dolnej končatiny a spôsoby ošetrenia dolnej končatiny. Absolvent ovláda klasickú i suchú pedikúru. Je schopný ošetrovať oboma spôsobmi nechty a okolie nechtov spolu s kožtičkami i pokožku chodidiel vrátane hyperkeratóz, ragádov, mozoľov a kurích ôk. Ovláda základné spôsoby zdobenia i masírovania dolnej končatiny, je schopný urobiť kúpeľ, zábal i masku na konkrétny typ pokožky nohy, vie depilovať dolné končatiny, pozná spôsoby zakladania živnosti a základy živnostenského podnikania, ovláda povinnosti vyplývajúce z pracovného pomeru zo strany zamestnanca i zamestnávateľa v oblasti BOZP, PO a všeobecné zásady, pozná zásady vypracovania a dodržiavania prevádzkového poriadku. Druhý modul je zameraný na získanie vedomostí a zručností v oblasti prístrojovej pedikúry, pre tých pedikérov a pedikérky, ktoré pracujú v tejto oblasti a neovládajú prístrojovú pedikúru. Absolvent ovláda stavbu prístroja na pedikúru, ovláda jednotlivé druhy frézok a vie ich správne použiť, pozná hygienické predpisy na výkon prístrojovej pedikúry. Je schopný ošetriť chodidlá vrátane nechtov, okolia nechtov a nechtových kožtičiek a plôsk za pomoci prístroja. Počas praxe v našom vzdelávacom zariadení si nemusíte modelov na prácu zabezpečovať Vy, ale všetko za Vás spravíme my. Modelov zabezpečujeme pre každého účastníka kurzu cca 30 – 40 modelov.

Frekventant si na školenie so sebou prinesie pero, dioptrické okuliare (ak ich k práci potrebuje), pracovné oblečenie (tričko, nohavice, ponožky a prezuvky). Ochranné pracovné pomôcky každý frekventant dostane, tj. rukavice, jenorazovú rúšku a chirurgickú čiapku. Všetky pracovné pomôcky frekventant dostane k dispozícií na kurze, tj. frézky, sondy, štipky, tácky na pomôcky, dezinfekcia, sterilizátor, dezinfekčná vaňa, prístroj na pedikúru, kreslo, pracovná stolička, skrinka a lampa pre priame osvetlenie pracoviska.

Obsah kurzu

Rozsah vzdelávacích aktivít

Základy práva 8 Hygiena a epidemiológia 20 Základy dermatológie 20 Základy ortopédie 20 Prvá pomoc 8 Živnostenské podnikanie 20 Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci 8 Odborná prax pedikúry 120 Technológia 50 Materiály 10

Celkový rozsah rekvalifikačného kurzu: 284 hodín

Cieľová skupina

Podmienkou nástupu na školenie je ukončené stredoškolské vzdelanie, dobrý zdravotný stav – dobrý zrak, bez prejavov prenosných chorôb, schopnosť pracovať rukami. Školenie – rekvalifikačný kurz je vhodný aj pre ľudí s poruchou sluchu alebo pre ľudí na vozíčku.

Pre prihlásenie sa na kurz, prosím vyplňte prihlášku na našej stránke www.cmp.sk

Certifikát Osvedčenie, platnosť v rámci celej SR Poznámka k cene

V cene sú výukový materiál a aj pracovné a ochranné pomôcky. Modelov na výuku zabezpečujeme.

Kontaktná osoba

Ing. Milada Nádašiová
+421 905 271 165
nadasiova.milada@gmail.com

Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať