Detail kurzu
Lean Expert
IPA Slovakia, s.r.o.
Popis kurzu
- Aké sú princípy štíhlej výroby? V čom sa líšia od bežnej výroby?
- Ako zaviesť systém riešenia problémov?
- Ako si zmapovať vybraný proces a identifikovať v ňom príležitosti na zlepšenie?
- Ako zlepšiť kvalitu a spoľahlivosť na pracovisku?
- Ako štandardizovať postupy a organizovať pracoviská?
- Ako zlepšiť dostupnosť a flexibilitu zariadení?
- Ako znižovať časy na prestavovanie liniek?
- Ako zabezpečiť plynulý tok, redukovať zásoby a to i v zákazkovej výrobe?
- Ako koncepčne vytvárať štíhly layout a kam sa dá dostať?
- Ako zavádzať princípy ťahu do výroby?
- Ako zavádzať „štíhly" logistický koncept?
- Ako zaviesť Lean v podniku?
Obsah kurzu
1. POROZUMENIE PRINCÍPOM ŠTÍHLEJ VÝROBY
- Motívy k zavádzaniu štíhlej výroby
- Prečo je stále Lean aktuálny?
· Aký to má zmysel?
· Chcú to zákazníci? Manažment?
- Rozvoj flexibility podniku
· 10 tried flexibility
- Základné princípy štíhlej výroby
- Definovanie hodnoty z pohľadu zákazníka verzus plytvanie
· Lean pohľad na tok hodnoty
· Vlastnosti dobre navrhnutého procesu
· 3 prekážky Lean
· Môže byť Lean len o eliminácii plytvania a znižovaní nákladov?
· Prečo Lean nie vždy funguje tak, ako je to v definíciach?
- Budovanie štíhleho výrobného systému
· Toyota Production System a iné
- 5 krokov k štíhlemu podniku
- Výber vhodných metód štíhlej výroby
· Typické metódy Lean
· Nepreháňajte to s metódami
- Ukážky z praxe
2. SYSTEMATICKÉ ODSTRAŇOVANIE PLYTVANIA Z PROCESOV
- Nastavenie citlivosti zberu a riešenia problémov
- Shopfloor manažment – Zber a riešenie denných problémov
- Systém riešenia problémov. Náhodné, chronické problémy. Organizácia zlepšovania.
- PDCA cyklus
- Nástroje pre analýzu príčin problémov
- Nástroje generovania riešení
3. MAPOVANIE TOKU HODNÔT – IDENTIFIKÁCIA PRÍLEŽITOSTÍ K ZLEPŠOVANIU
- Základné ukazovatele a metriky Lean
- Výber predstaviteľa pre mapovanie
- Mapovanie toku hodnôt – súčasný stav
- Rozbor operácie z pohľadu pridanej hodnoty / Value added
- Dostupnosť a spôsobilosť pracovísk
- Mapovanie prerušení materiálového toku a ich príčin
- Vyhľadávanie plytvaní v informačnom toku
- Identifikácia príležitosti k zlepšeniu v mape súčasného stavu
- Základné princípy pre transformáciu / Value Stream Design
- Definícia harmonogramu zmeny
4. ŠTÍHLE PRACOVISKO – ZVÝŠENIE SPÔSOBILOSTI PRODUKTIVITY
- Koncept štíhleho pracoviska
- Vizualizácia na pracovisku
- Organizácia pracoviska – 5S
- Usporiadanie pracoviska v súlade s ergonomickými princípmi
- Základné princípy ekonómie pohybov, zjednodušovanie práce
- Štandardizácia pracovných postupov SOP, One Point Lesson
- Zavádzanie prvkov LCA Low Cost Autonomation
- Kvalita v procese, riadenie parametrov procesu
- Eliminácia chýb – Poka Yoke
5. ŠTÍHLE ZARIADENIE – ZVÝŠENIE DOSTUPNOSTI A FLEXIBILITY
- Koncept štíhleho zariadenia
- Identifikácia a meranie strát na zariadení OEE
- Zvyšovanie produktivity zariadení TPM
- Znižovanie časov na prestavenie – SMED, OTED
- Optimalizácia výrobných dávok
- Základné prvky autonómnej údržby
6. ZAVÁDZANIE PLYNULÉHO TOKU
- Princípy využitia plynulého toku, one piece flow, FIFO
- Flexibilita a bunková výroba
- Segmentácia výroby
- Analýza materiálových tokov
- Základné princípy štíhleho layotu a ako správne postupovať
- Princípy projektovania montážnych liniek
- Vyvažovanie liniek
- Štandardizovaná práca
7. APLIKÁCIA ŤAHOVÝCH PRINCÍPOV RIADENIA
- Systémy plánovania a riadenia zákazkovej výroby (časový horizont, ťah vs tlak)
- Zákaznícke požiadavky verzus bod rozpojenia výroby
- Balancovanie kapacít vo výrobe
- Princípy plánovania materiálu (MRP, MRPII, APS)
- Návrh a možnosti využitia Kanban, Supermarket
- Riadenie úzkych miest Conwip, DBR, LOC
- Rozvrhovanie výroby Heijunka / Leveling
- Dielenské plánovanie a riadenie výroby , spôsoby zberu údajov z výroby
8. ZÁKLADY ŠTÍHLEJ LOGISTIKY
- Základy štíhlej logistiky, logistické koncepty
- Milk run – zásobovanie pracovísk
- Zavádzanie štíhleho logistického konceptu
- Trendy v logistike (skladovej a internej) za posledné 2 roky
9. IMPLEMENTÁCIA ŠTÍHLEJ VÝROBY V PODNIKU 8:30 – 14:30
- Ako navrhovať nový Value stream – rekapitulácia princípov zo štúdia Lean expert
- Ako postupne implementovať Lean v podniku
- Ako pripraviť projekt implementácie Lean
- Akú sú prvé praktické kroky implementácie Lean
- Ako ďalej rozvíjať Lean?
- Ako organizovať Lean v podniku
- Ako sa vyhnúť najčastejším chybám pri implementácií Lean
- Ako urobiť z Lean systém kontinuálneho zlepšovania
- Prezentácia A3 zlepšení
- Záverečný test a diskusia
Cieľová skupina
- riaditelia výroby a vedúci prevádzok,
- riadiaci pracovníci,
- procesní a priemysloví inžinieri,
- Lean manažéri
Kontaktná osoba
Hodnotenie
Organizátor
Podobné kurzy
podľa názvu a lokality