Detail kurzu

MSA - analýza systému merania

Lloyd's Register Quality Assurance Limited

Popis kurzu

Analýza systémov merania je tým potrebnejšia, čím zložitejší je výrobný systém aj samotný výrobok. Preto sa požiadavka na vykonávanie MSA presadila v automobilovom priemysle a preto používajú rovnakú metódu aj ďalší výrobcovia v oblasti high-tech. Na kurze sa naučíte vykonávať analýzu systému merania ako v jednoduchých prípadoch, tak aj v zložitých situáciách, akými sú automatizované meracie systémy, deštruktívne skúšky ai.

Obsah kurzu

  • Princíp a zmysel analýzy meracieho systému podľa príručky AIAG MSA 4. vydanie
  • Stanovenie opakovateľnosti a reprodukovateľnosti merania (R & R)
  • Princíp ANOVA a jej použitie v neštandardných prípadoch MSA
  • Analyzujeme merací systém pre atributivne merania (napríklad vizuálna kontrola)
  • Analýza meracieho systému s atributívnym hodnotením spojitých veličín
  • Výber softvéru na vykonávanie analýzy dát v priemysle

Cieľová skupina

Kurz je určený pre procesných inžinierov, technológov, pracovníkov útvarov kvality a metrológie. Pri výklade vychádzame len zo znalosti základných princípov štatistickej regulácie procesov (SPC). Vlastné notebooky sú vítané, nie však nutné. V priebehu kurzu si určite nájdeme čas aj na analýzu Vašich dát, ktorá si prinesiete, prípadne pošlite vopred.

Certifikát Všetci účastníci kurzu získajú osvedčenie LRQA. Poznámka k cene

Cena 4.180,--Kč bez DPH (Cena kurzů u slovenských klientů bude převedena na EUR dle aktuálního kurzovního lístku ČNB ke dni začátku konání kurzu). V ceně je zahrnuto: studijní materiály bez norem, občerstvení, oběd a osvědčení pro absolventy.

Hodnotenie




Organizátor