Detail kurzu

Prezentačné zručnosti s profesionálnymi hercami - intenzívny tréning

MV Akadémia - manažérska vzdelávacia akadémia

Popis kurzu

Keď herec dostane do rúk dramatický text, teda text postavy, ktorú má stvárniť, je to pre neho veľká neznáma. Z herca sa stáva úplný začiatočník. Nastáva pre neho tvrdá práca na tom, aby literárny text „vstal z mŕtvych“. Najprv si musí text pozorne prečítať. Potom ho musí pozorne čítať znovu a znovu, aby ho spoznal do absolútneho detailu, aby sa s ním doslova čo najintímnejšie zblížil. Dozvie sa čo, prečo, kedy, ako, s kým, proti komu atď… A potom ten mŕtvy text môže začať, veľmi, veľmi pomaličky oživovať.

Každý z nás je tak trochu herec – prezentátor a ani si to neuvedomuje: prezentujeme šéfovi výsledky (a snažíme sa ich prifarbiť svojím prejavom tak, aby vyzneli čo najlepšie), kolegom postupy alebo len veselé príbehy či vtipy (pri rozprávaní sa razom meníme na herca hrajúceho dedka, blondínku, doktora, politika a všelikoho iného), zákazníkom informácie o našich službách a banke žiadosť o úver.

Od našej prezentácie záleží, či nám šéf zvýši mzdu, kolegovia akceptujú naše argumenty alebo sa zabavia na našich vtipoch, zákazník pošle objednávku a banka odklepne úver.

Nielen obsah, ale hlavne obal predáva. Aký je váš obal? Dáme vášmu prejavu tú správnu formu a silu. Naučíme vás základy prezentácie.

Obsah kurzu

Obsah kurzu:

  • Čo to vôbec prezentácia je
  • Príprava vlastnej krátkej prezentácie
  • Praktické používanie základných pravidiel prezentovania:
    • hlas ako nástroj
    • intenzita hlasu
    • rozcvička hlasového aparátu
    • artikulácia
    • sebaistý nástup
    • dramatická pauza
    • spisovná slovenčina
  • Prezentovanie pred ostatnými účastníkmi kurzu

O svoje skúsenosti sa s Vami podelia herci a hereckí pedagógovia:
Judita Hansman
Je televízna, divadelná a dabingová herečka. Vyštudovala VŠMÚ v Bratislave. Pôsobila dve sezóny v Prešovskom divadle, 11 rokov v Trnavskom divadle, neskôr založila Prešporské divadlo. Známa je najmä účinkovaním v seriáloch Ordinácia v ružovej záhrade, Odsúdené a Tajné životy.

Elena Kolek – Spaskov
Vyštudovala VŠMU, kde zároveň pracuje ako pedagóg, učí aj na konzervatóriu. Hrá v Prešporskom divadle, Malej scéne a Arteatre. Známa je predovšetkým účinkovaním v seriáloch Tajné životy, Ordinácia v ružovej záhrade či V mene zákona.

Ivan Blahút
Vyštudoval VŠMÚ. Dlhoročný divadelný režisér v Prešporskom divadle. Od roku 2010 začal spolu s Juditou Hansman a Elenou Kolek Spaskov učiť herecké kurzy, po skúsenosti kedy pomáhal s prezentačnými zručnosťami konateľovi firmy pridal do ponuky aj prezentačné zručnosti.

Cieľová skupina

pre všetkých, ktorí sa chcú naučiť profesionálne prezentovať – pre začiatočníkov, pre radových zamestnancov aj pre manažérov…

Hodnotenie




Organizátor