Detail kurzu

Ako si zachovať duševnú pohodu a nevyhorieť

BPM Slovakia, s.r.o.

Popis kurzu


"Neodkladajte si šťastie nabok. Nečakajte, až budete šťastní až v budúcnosti. Najlepší čas na radosť je práve teraz." Roy T. Bennett

Prežívať svoj život v spokojnosti je cieľom väčšiny z nás. Často si však myslíme, že dosiahnutie duševnej spokojnosti sa nám akosi prirodzene, z ničoho - nič “prihodí”, bez toho, aby sme sa na dosiahnutie tohto vytúženého stavu sami podieľali. Alebo, že sú za našu pohodu sú zodpovedné vonkajšie okolnosti, v ktorých sa nachádzame alebo ľudia, s ktorými sa stretávame. Takéto očakávania majú však od pravdy ďaleko, ba čo viac. Často nás privedú do situácií, v ktorých sa cítime stratení, frustrovaní a nenaplnení.
 

Dosiahnutie duševnej pohody je trvalá vedomá práca. Práca na spoznávaní samého seba a osvojení si nových, užitočných osobných stratégií, ale tiež eliminácii a opúšťaní spôsobov myslenia a zvykov, ktoré nás brzdia, neposúvajú vpred a bránia nám dosiahnuť skutočné šťastie a pohodu. Spokojný život je možný len vtedy, ak pokračujeme vpred napriek všetkým našim chybám a zlyhaniam.

Obsah kurzu

Na našom kurze preskúmame tri piliere, ktoré sú na dosiahnutie duševnej pohody potrebné:


1. Spokojnosť - často hovoríme “spokojný budem, keď a mi podarí..., keď dosiahnem ....”, podmieňujeme ju budúcimi úspechmi a tak ju odsúvame na neurčito. Predstavíme si a nastavíme sa na nový spôsob nazerania sa na spokojnosť, aby sme ju dosiahli a cítili tu ta teraz.

2. Vďačnosť - najnovšie výskumy ukazujú, že ak vďačnosti hrá dôležitú úlohu pri nadobúdaní psychickej pohody a sebarealizácii a jej nedostatok súvisí s depresiami a stresom. A keďže má vďačnosť toľko výhod, budeme sa zaoberať spôsobmi, ako si zvyk “vďačnosti” zaviesť do svojho života a predstavíme si spôsoby a techniky, ktoré nám v tom pomôžu.

3. Optimizmus – optimistické myšlienky vyvolávajú a podporujú našu aktivitu a tá je podmienkou k tomu, aby sme niečo zmenili či napravili. V tejto časti sa budeme venovať dôvodom, prečo sa oplatí myslieť pozitívne. Povieme si, čo to znamená mať optimistické naladenie a aké benefity pozitívne myslenie prináša pre naše psychické a fyzické zdravie.

Online kurz sa uskutoční formou webinára. Na to, aby ste sa ho mohli zúčastniť z pohodlia Vášho domova alebo kancelárie budete potrebovať internetové pripojenie a počítač. Webinár je pripravený tak, aby bol praktický a reflektoval Vaše aktuálne potreby a otázky. Začíname o 10.00 hod. Plánované ukončenie kurzu je o 14:00 hod. 

Každý účastník svojou účasťou získa pracovné materiály (prezentáciu). Organizačné a prístupové informácie do našej školiacej miestnosti Vám zašleme 24 hodín pred začatím podujatia.

Pre koho je tento webinár určený?

Najviac si z webinára odnesú tí, ktorí nechcú len počúvať, pretože nejde len o prednášku. Webinár je vedený interaktívnym spôsobom (mix teórie a cvičení). Pracujeme v uzatvorených skupinách, webinár nezverejňujeme.

Absolvovaním online tréningu získa každý účastník certifikát, ktorý vydáva spoločnosť BPM Slovakia s.r.o.

Kontaktná osoba


0905172880
bpm@bpm-educat.com

Hodnotenie




Organizátor