Detail kurzu

GDPR – legislatívne zmeny v roku 2021, aktuálne problémy a priebeh úradnej kontroly v praxi - JUDr. Marcela Macová, PhD.

Poradca podnikateľa, spol. s r.o.

Popis kurzu

Pravidlá ochrany osobných údajov sa rok čo rok menia a dopĺňajú. Účastníkom tohto školenia dozaista neujdú žiadne legislatívne novinky, ba čo viac, vypočujú si, akých chýb sa najčastejšie firmy dopúšťajú, ako sa im vyhnúť, v akej výške boli doposiaľ udelené pokuty alebo ako prebieha samotná kontrola v praxi.

Obsah kurzu

Popis

Školenie vás komplexne prevedie aktuálnym aj pripravovaným znením zákona, základnými pravidlami spracúvania osobných údajov, najčastejšími chybami, ako aj bezpečnostnými opatreniami a dokumentmi, ktoré musíte mať vo firme zabezpečené. Zároveň sa oboznámite s najnovšími pravidlami, ktoré len nedávno upravili obsah zmlúv, zaviedli lehotu záznamu pri monitorovaní priestoru, upravili vzťah prevádzkovateľa a sprostredkovateľa, bližšie špecifikujú, ako má vyzerať označenie monitorovaného priestoru, popisujú bezpečnostné incidenty a prinášajú aj celý rad ďalších povinností.

 

 Korona Safe: 

  • Meranie teploty pri vstupe do priestorov
  • Priebeh registrácie s náležitým odstupom
  • Dezinfekcia a ďalšie hygienické opatrenia v priestoroch
  • Odstup a sedenie podľa aktuálne platných nariadení
  • Hygienické opatrenia pri podávaní cateringu


Bonusy

Odborné poradenstvo s lektorom počas školenia

Videoškolenie k danej problematike


Program

  • Viete, čo si máte predstaviť pod pojmom dokumentácia podľa Nariadenia GDPR? My vám presne povieme, čo všetko máte mať vypracované.
  • Viete si overiť, či máte správne vypracovanú informáciu o spracúvaní osobných údajov?
  • Viete, či máte právny základ na spracúvanie osobných údajov a či je to správny právny základ? Porovnáme si súhlas verzus oprávnený záujem napríklad pri fotografovaní.
  • Máte správne ošetrený vzťah s vaším sprostredkovateľom?
  • Dodržiavate zásady spracúvania osobných údajov? Napríklad pri kopírovaní úradných dokladov?
  • Monitorujete priestory kamerami? Viete, čo všetko musíte splniť, aby ste boli v súlade s GDPR a novým usmernením EDPB?
  • Poznáte najčastejšie pochybenia firiem pri spracúvaní osobných údajov?
  • Viete, kedy máte oznámiť porušenie ochrany osobných údajov Úradu na ochranu osobných údajov?
  • Viete, kedy využiť oprávnený záujem? Ako urobiť porovnávací test? Poskytneme vám jeho vzor.
  • Viete, aké sú vaše práva a povinnosti počas kontroly?
  • Viete, aké sú povinnosti kontrolného orgánu?
  • Viete, aké sú novinky v oblasti ochrany osobných údajov a čo vás čaká?


Harmonogram

8.30 – 9.00 prezentácia účastníkov školenia
9.00 – 11.00 prednáška
11.00 – 12.00 obedňajšia prestávka
12.00 – 15.00 prednáška spojená s diskusiou

 

Účastnícky poplatok: obsahuje cenu 1-dňového školenia, organizačné náklady, pracovné materiály, teplý obed. Účastníci seminára v hoteli Saffron môžu využiť parkovanie v areáli hotela alebo na podzemnom parkovisku za zľavnenú cenu 8 eur na celý deň. Úhradu účastníckeho poplatku je potrebné realizovať do 3 pracovných dní od vystavenia zálohovej faktúry (príp. proforma faktúry), najneskôr však 3 pracovné dni pred konaním školenia.
Profil lektoraJUDr. Marcela Macová, PhD.

Absolvovala Právnickú fakultu Masarykovej univerzity v Brne, nadväzne na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach obhájila rigoróznu prácu na tému „Ochrana osobných údajov“ a na Univerzite Komenského v Bratislave v roku 2016 ukončila doktorandské štúdium zamerané na ochranu osobných údajov. V rokoch 2005 až 2013 pôsobila na Úrade na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky. Aktívne sa zúčastňuje na rôznych odborných konferenciách, je autorkou viacerých komentárov k zákonom o ochrane osobných údajov, ako aj mnohých publikovaných článkov o ochrane osobných údajov. Ako lektorka sa špecializuje na tému „ochrana osobných údajov“. V súčasnosti sa prostredníctvom svojej spoločnosti DAPRO Consulting s. r. o. profesionálne venuje aj výkonu funkcie.



Cieľová skupina

pre všetkých, ktorých táto téma zaujíma . . .

Kontaktná osoba

Viera Šinská
+421918451113
sinska@pp.sk

Hodnotenie




Organizátor