Detail kurzu

2 - dňové školenie: Princípy GDPR a aplikačná prax v oblasti spracúvania osobných údajov - JUDr. Marcela Macová, PhD. , Mgr. Viliam Mizák

Poradca podnikateľa, spol. s r.o.

Popis kurzu

Zvládnite „ľavou zadnou“ problematiku GDPR vo vašej spoločnosti. Lektormi školenia sú JUDr. Marcela Macová, PhD., a Mgr. Viliam Mizák, ktorý je zamestnancom Úradu na ochranu osobných údajov SR. Priamo z úst dozorného orgánu si tak vypočujete, ako správne nastaviť procesy súvisiace s ochranou osobných údajov a zároveň, na čo nezabudnúť. Ide o 2-dňové školenie, a preto sa môžete spoľahnúť, že priestor bude vyhradený aj na prezentáciu vašich problémov a hľadanie ich riešení. Účasťou na školení získate detailný pohľad na aktuálne znenia zákona, bezpečnostné opatrenia a dokumenty, ktoré musíte mať vo firme zabezpečené. Po jeho absolvovaní budete navyše vedieť efektívne postupovať v prípade ohlásenej kontroly.

Obsah kurzu

Popis

 Korona Safe: 

  • Meranie teploty pri vstupe do priestorov
  • Priebeh registrácie s náležitým odstupom
  • Dezinfekcia a ďalšie hygienické opatrenia v priestoroch
  • Odstup a sedenie podľa aktuálne platných nariadení
  • Hygienické opatrenia pri podávaní cateringu


Bonusy

Odborné poradenstvo s lektorom počas školenia

Videoškolenie k danej problematike


Program

Pravidlá praktickej aplikácie všeobecného nariadenia o ochrane údajov (GDPR), zákona o ochrane osobných údajov a osobitných predpisov upravujúcich spracúvanie osobných údajov

  • Zásady spracúvania, podmienky zákonného spracúvania (vrátane testu proporcionality pri oprávnenom záujme) a spracúvanie osobitných kategórií osobných údajov.

Dokumentácia na preukazovanie súladu spracúvania s nariadením, ktorou by mal prevádzkovateľ (sprostredkovateľ)  disponovať

  • Záznamy o spracovateľských činnostiach, pokyny prevádzkovateľa pre oprávnené osoby, sprostredkovateľské zmluvy, bezpečnostné opatrenia a ich dokumentácia, poskytovanie informácií dotknutým osobám, postupy pri uplatňovaní práv dotknutých osôb, oznamovanie porušenia ochrany osobných údajov, a podobne.

Kontrola spracúvania osobných údajov

  • Ako prebieha kontrola od oznámenia kontroly po jej ukončenie, súvisiace práva a povinnosti zúčastnených strán. Na čo sa úrad pri kontrole spravidla zameriava, aké pochybenia prevádzkovateľov (sprostredkovateľov) zisťuje najčastejšie, ako sa na oznámenú kontrolu pripraviť a na čo je potrebné klásť dôraz v jej priebehu.

Sankcie

  • Aké druhy sankcií môže úrad udeliť, aká môže byť výška pokuty v prípade zisteného nesúladu s nariadením alebo zákonom, kritériá pre ukladanie pokút.

Modelové situácie a diskusia na témy účastníkov


Harmonogram

8.30 – 9.00 prezentácia účastníkov školenia
9.00 – 11.00 prednáška
11.00 – 12.00 obedňajšia prestávka
12.00 – 15.00 prednáška spojená s diskusiou

 Účastnícky poplatok: obsahuje cenu 2-dňového školenia, organizačné náklady, pracovné materiály, teplý obed. Účastníci seminára v hoteli Saffron môžu využiť parkovanie v areáli hotela alebo na podzemnom parkovisku za zľavnenú cenu 8 eur na celý deň. Úhradu účastníckeho poplatku je potrebné realizovať do 3 pracovných dní od vystavenia zálohovej faktúry (príp. proforma faktúry), najneskôr však 3 pracovné dni pred konaním školenia.
Profil lektoraJUDr. Marcela Macová, PhD.

Absolvovala Právnickú fakultu Masarykovej univerzity v Brne, nadväzne na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach obhájila rigoróznu prácu na tému „Ochrana osobných údajov“ a na Univerzite Komenského v Bratislave v roku 2016 ukončila doktorandské štúdium zamerané na ochranu osobných údajov. V rokoch 2005 až 2013 pôsobila na Úrade na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky. Aktívne sa zúčastňuje na rôznych odborných konferenciách, je autorkou viacerých komentárov k zákonom o ochrane osobných údajov, ako aj mnohých publikovaných článkov o ochrane osobných údajov. Ako lektorka sa špecializuje na tému „ochrana osobných údajov“. V súčasnosti sa prostredníctvom svojej spoločnosti DAPRO Consulting s. r. o. profesionálne venuje aj výkonu funkcie.

Profil lektoraMgr. Viliam Mizák

Problematike ochrany osobných údajov sa ako zamestnanec Úradu na ochranu osobných údajov SR venuje viac než 14 rokov s trvalým zameraním na dozorné činnosti úradu. Jeho skúsenosti získané v rámci kontrol zameraných na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú na rozsiahle spektrum spracovateľských činností prevádzkovateľov a ich sprostredkovateľov.

Cieľová skupina

pre všetkých ktorých táto téma zaujíma . . .

Kontaktná osoba

Viera Šinská
+421 918 451 113
sinska@pp.sk

Hodnotenie




Organizátor