Detail kurzu

Webinár: Základná finančná kontrola vo verejnej správe v zmysle novely MF SR v roku 2023 - PhDr. Jozef Sýkora, MBA

Poradca podnikateľa, spol. s r.o.

Popis kurzu

V septembri 2022 vydalo MF SR nové opatrenie, ktoré podstatným spôsobom upravuje pravidlá pre osoby vykonávajúce finančnú kontrolu, ďalej vzory, ako aj spôsob podpisovania. Zorientovať sa v samotnom postupe pri výkone finančnej kontroly, v súvisiacich finančných operáciách, v podpisoch, v interných smerniciach či v obehu účtovných dokladov vám pomôže na webinári finančný kontrolór PhDr. Jozef Sýkora, PhD.

Obsah kurzu

Tento praktický webinár pre vás lektor pripravil na základe svojej dlhoročnej kontrolnej praxe. Na webinári nájdete vzorové príklady a rovnako tak odporúčania MF SR k jednotlivým finančným operáciám a oblastiam základnej finančnej kontroly:

·        Zastupovanie zamestnancov

·        Obeh účtovných dokladov

·        Proces správneho podpisovania

·        Existencia internej smernice

·        Overovanie príjmov

·        Používanie prostriedkov

·        Poskytovanie prostriedkov

·        Uzatvorenie zmlúv a dohôd

·        Majetkové prevody a iné úkony majetkových pováh


Bonusy

Odborné poradenstvo s lektorom počas priameho prenosu formou chatu

Videozáznam z webinára na 30 dní


Program

  1. Základná finančná kontrola – odporúčania MF SR
  2. Náležitosti finančnej kontroly
  3. Zodpovednosť za vykonanie základnej finančnej kontroly
  4. Zastupiteľnosť zamestnancov
  5. Interné smernice o finančnej kontrole – odporúčania MF SR
  6. Priestor na vaše otázky
  7. Záver

 


Harmonogram

09:00 - 11:00 – prednáška spojená s diskusiou

Profil lektora
PhDr. Jozef Sýkora, MBA

Pôsobí ako kontrolór v územnej samospráve od roku 2011 a interný kontrolór v niekoľkých štátnych organizáciách. Dlhodobo sa venuje problematike práva verejnej správy a oblasti finančnej kontroly. Študoval na univerzite v Českej republike a ukončil postgraduálne štúdium na Ústave práva v Prahe so zameraním na obchodné a finančné právo. Rigorózne doktorské skúšky vykonal v roku 2019. Publikuje príspevky v odborných periodikách a na on-line portáloch. Vydal publikáciu pre finančnú kontrolu a Príručku pre rozpočtovanie a účtovanie v samospráve, publikácie k finančnej kontrole a k zverejňovaniu povinných údajov. Lektor je autorom komentára k zákonu o finančnej kontrole a audite. Rovnako spísal publikáciu o interných smerniciach vo verejnej správe. V praxi lektor metodicky usmerňuje viaceré subjekty verejnej správy.  Dr. Jozef Sýkora prednáša v programe akreditovaného vzdelávania pre kontrolórov a  je garantom viacerých modulov na Ekonomickej univerzite v Bratislave. 

Cieľová skupina

Cieľová skupina:

zamestnanci finančných oddelení, účtovníci, ekonómovia – majetkári a tiež mzdári vo verejnej správe alebo územnej samospráve obcí a miest, škôl či vyšších územných celkov, štátne organizácie, ministerstvá, fondy, príspevkové a rozpočtové organizácie štátu, zamestnanci obcí, miest, škôl, galérií, múzeí a iných rozpočtových, príspevkových i preddavkových organizácií v pôsobnosti obce, mesta alebo vyššieho územného celku, kontrolóri, štatutári a vedúci zamestnanci, ktorí podpisujú jej výkon v dennej praxi


Kontaktná osoba


+421 918 451 113
sinska@pp.sk

Hodnotenie




Organizátor