Detail kurzu

Ucelený základ facilitácie

Edutica s. r. o.

Popis kurzu

Kurz v rozsahu 3 x 8 hodín.

Út: 12. 3., Po: 18. 3. a Út 26. 3. 2024

Ucelený základ facilitácie je prakticky zameraný na trojdenný tréning, ktorý vás prehľadne prevedie facilitáciou od A do Z.

Chcete vedieť viesť skupinové diskusie tak, aby boli efektívne, držali sa témy a merali k užitočným výstupom? Absolvujte trojdňový kurz Ucelený základ facilitácie, získajte kvalitný základ pre vašu facilitačná prax a zefektivnite jednanie sebe i ostatným. Tento kurz pre vás môžeme pripraviť aj na zákazku ako prezenčné alebo online.

Kurz Ucelený základ facilitácie ponúkame aj ako zákazkový kurz priamo pre váš tím či organizáciu. Obsah kurzu prispôsobíme vašim skutočným potrebám a konkrétnym situáciám vašej praxe.

Čo sa na kurze naučíte

·       dosiahnuť stanovené výsledky v obmedzenom čase

·       udržať účastníkov pozorné a aktívne po celú dobu stretnutia

·       vytvoriť dobrý úvod a efektný záver stretnutia

·       zapojiť všetkých prítomných a súčasne viesť stretnutie efektívne

·       pracovať so skupinou, ktorá sa skladá z rôznorodých osobností

·       predchádzať konfliktom a tie, ktoré sa objavia, konštruktívne riešiť

·       zvládať súbeh role facilitátora a ďalších rolí

·       vytvoriť funkčný design facilitovaného stretnutia a dobre sa naň pripraviť

·       dve desiatky facilitačných techník použiteľných v konkrétnych situáciách

·       ako si pri facilitácii udržať istotu a nadhľad

Kurz je akreditovaný MŠMT a MPSV v Česku.

Kurz je vedený v českom zazyku.

V prípade registrácie objednávky do 10. 9. 2023 bude Vaša cena 580 Eur + DPH.

Obsah kurzu

Kurz sa skladá zo troch celodenných modulov s týždňovým rozstupom.

1. deň – začíname s facilitáciou

Počas úvodného dňa, čo sa skrýva pod pojem uľahčenie, a jak ji můžete využít ve své praxi. Zameriame sa na to, čo všetko zahŕňa úlohu neutrálneho facilitátora a ako naložíte situáciu, keď ste súčasne kolega, nadriadený alebo expert. Vyskúšajte si, ako efektívne zbierať informácie a predchádzať nedorozumenie.

2. den – vedieme proces facilitace

Seznámite sa s jednotlivými fázami facilitácie a ich princípy. V modelových situáciách budeme trénovať previazanie celým procesom a špeciálne sa zameriame na to, čo povedať v úvode. Budeme sa venovať práci s časom – jak jej rozvrhnúť a jak vše opravdu stihnúť. Zažijete tri inšpiratívne spôsoby, ako skupinu vykonať rozhodovacím procesom.

3. den – pracujeme se skupinou

V dňoch sa budeme venovať práci so záverečným dielom. Zameriame sa na vytvorenie bezpečného prostredia. Dozviete sa, ako účastníci aktivizovať a udržať ich pozornost po celú dobu stretnutia. Rozebereme, čo robiť pri náročných situáciách, ktorými sa môžete v praxi setkat. Konkrétne si to vyzkoušíte, jak elegantně přerušit někoho, kdo mluví dlouze, nesrozumitelně nebo odbíhá od témy.

Forma a priebeh kurzu

Kurz je praktický a interaktívny. Účastníci sú po celú dobu zapojení do mnohých spoločenských i individuálnych cvičení, diskusí a reflexí. Kľúčové nástroje trénujeme v modelových situáciách. Súčasťou kurzu sú aj lektorské ukážky, vďaka ktorým účastníci v autentickej podobe zažijú, akým spôsobom facilitujeme my sami.

Čas medzi jednotlivými dňami využívame pre prepojenie nových poznatkov s praxou a spracovaním jednoduchých úloh. Omezený počet účastníkov kurzu nám umožňuje zachovať individuálny prístup.

Po kurze získajú lektorské flipy v elektronickej podobe a tiež odporúčania na odbornú literatúru a ďalšie zdroje informácií.

Čo je facilitácia

Facilitace je spôsob komunikácie vedúci k efektivite, porozumeniu a zlepšeniu spolupráce. Možno ji využiť pre malé schôdzky, veľké porady i stretnutia so stovkami účastníkov. Kľúčovou roli facilitátora, ktorý dokáže stretnutie pripraviť a následne zúčastniť sa bezpečne vykonať.

Cieľová skupina

Ucelený základ facilitácie je pre všetkých, kto vedie alebo sa najrôznejších stretnutí, a ktorým záleží na kvalite komunikácie. Môžu to byť manažéri z firemného prostredia, členovia projektových tímov, lektori alebo vedúci pracovníci vo verejnej správe nebo v iných oblastiach. Kurz je pre tých, ktorí chcú svoje doterajšie skúsenosti zasadiť do prehľadného rámca. Ocení jej i ti, ktorí s facilitáciou teprve začínajú.
Poznámka k cene

V prípade registrácie objednávky do 28. 1. 2024 bude Vaša cena 580 Eur + DPH.

Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať