Detail kurzu

Konkurz, reštrukturalizácia a oddlženie (8 kreditných bodov)

Poradca podnikateľa, spol. s r.o.

Popis kurzu

Termín preukázania odbornej spôsobilosti správcov konkurznej podstaty sa neodvratne blíži. Aj z toho dôvodu sme pre vás pripravili mimoriadny 2-dňový seminár, kde za účasť môže správca získať chýbajúce kreditné body. Cieľom seminára je zabezpečiť vzdelávanie pre správcov podľa zákona č. 8/2005 Z. z. o správcoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov a vyhlášky MS SR č. 291/2005 Z. z. o vzdelávacom poriadku správcov v oblasti konkurzu a reštrukturalizácie. Program seminára vychádza zo samotnej praxe, vďaka čomu účastníci získajú okrem teoretických vedomostí aj nevyhnutné zručnosti na realizáciu konkurzov a reštrukturalizácií. Počas 2 dní zamerajú odborní garanti svoju pozornosť najmä na osobný bankrot, ale aj ďalšie otázky vyplývajúce z aplikačnej praxe.

Počet kreditných bodov: 8

Obsah kurzu

1. deň

  • 09:00 – 11:00 – Osobný bankrot (JUDr. Branislav Pospíšil)
  • 11:00 – 12:00 – Obed
  • 12:00 – 14:00 – Práva a povinnosti správcu konkurznej podstaty (JUDr. Danica Bírošová)
  • 14:00 – 14:30 – Prestávka s občerstvením
  • 14:30 – 17:00 – Aplikačná prax osobný bankrot (JUDr. Branislav Pospíšil) / Poznatky z aplikačnej praxe osobný bankrot (JUDr. Danica Bírošová)

2. deň

  • 09:00 – 11:00 – Najčastejšie otázky – osobný bankrot (JUDr. Martin Maliar)
  • 11:00 – 12:00 – Obed
  • 12:00 – 16:00 – Nástrahy a výzvy v elektronizácii justície (JUDr. Martin Maliar) / Obchodný register a budúce zmeny v jeho fungovaní (JUDr. Martin Maliar)

Profil lektorov:

  • JUDr. Martin Maliar, v súčasnosti pôsobí ako štátny zamestnanec v oblasti legislatívy občianskeho a obchodného práva, kde sa podieľa na príprave novej legislatívy. Vo svojej bohatej prednáškovej a publikačnej činnosti sa venuje predovšetkým problematike obchodného, konkurzného a spotrebiteľské­ho práva.
  • JUDr. Branislav Pospíšil, (Pospíšil & Partners, k. s., prednášajúci na Paneurópskej vysokej škole). V rokoch 2002 až 2006 pôsobil na MS SR najprv v odbore legislatívy civilného práva a neskôr vo funkcii riaditeľa odboru obchodného a exekučného práva. Počas pôsobenia na ministerstve sa zúčastňoval na príprave a realizácii reformy insolvenčného práva. Ako aktívny člen komisie pre ďalšie novelizácie konkurzného práva pôsobí i naďalej. Od roku 2008 je zapísaný v zozname konkurzných a reštrukturali­začných správcov. Aktívne vykonáva správcovskú činnosť, a to v oblasti konkurzov, ako aj veľkých korporatívnych reštrukturalizácií. Od roku 2010 pôsobí ako externý člen Justičnej akadémie pre oblasť konkurzného práva. Na tému konkurzného práva pravidelne prednáša doma aj v zahraničí.
  • JUDr. Danica Birošová, advokátska kancelária JUDr. Danica Birošová, s.r.o. , predsedkyňa Klubu právnikov Mesta Trenčín. Od roku 1992 zapísaná v zozname advokátov a od roku 1993 v zozname správcov konkurznej podstaty. Pracuje predovšetkým v oblasti obchodného a konkurzného práva. Aktívne vykonáva správcovskú činnosť , a to v oblasti konkurzov a reštrukturalizácií. Na tému konkurzného práva aktívne prednáša v rámci Klubu právnikov Mesta Trenčín.

Účastnícky poplatok 144 € obsahuje: organizačné náklady, pracovné materiály, teplý obed.

Úhradu účastníckeho poplatku je potrebné realizovať do 3 pracovných dní od vystavenia zálohovej faktúry (príp. proforma faktúry), najneskôr však 3 pracovné dni pred konaním školenia.

Poznámka k cene

Účastnícky poplatok obsahuje cenu 1-dňového školenia, organizačné náklady, pracovné materiály, teplý obed.

Hodnotenie




Organizátor