Detail kurzu

Kurz fotografovania pre pokročilých

Learn2Code

Popis kurzu

Popis online kurzu

V tomto online kurze fotografovania pre pokročilých sa naučíš sa naučíš veľa o svetle. A ty už možno tušíš, že práve svetlo rozhodne o atraktivite tvojej fotografie. Zvládni dokonalý portrét s bleskom aj v ateliéri a objav aké to je fotografovať glamour. V kurze na teba čakajú desiatky profesionálne spracovaných videotutoriálov, pomocou ktorých sa krok za krokom naučíš pokročilé techniky fotografovania z pohodlia domova. V online kurze na teba čakajú tieto témy:

Obsah kurzu

Ako fotiť so systémovým bleskom

Ak si fotograf a berieš fotenie naozaj vážne, skôr či neskôr sa dostaneš do situácie, kedy sú svetelné podmienky na scéne nad možnosťami tvojej zrkadlovky. Fotenie s bleskom je typicky vhodné v podmienkach, kedy je svetla nedostatok. Veľmi dobre však poslúži aj v prípadoch, keď chceš len vylepšiť svetelné podmienky na scéne pre tvoj fotografický či kreatívny zámer. V tejto časti online kurzu fotografovania ti jednoducho vysvetlíme, ako fotografovať pomocou systémového blesku. V jednotlivých lekciách sa budeš postupne zoznamovať s praktickými možnosťami využitia priamo pri fotení. Ak chceš mať pekné fotografie a zároveň dokonalú technickú kvalitu, považuj foto kurzy s touto témou za povinnú jazdu.

Techniky svietenia so systémovým bleskom

Nesprávne použitie systémového blesku má vždy nepriaznivý dopad na naše fotografovanie. Ako odhadnúť situáciu a ako tomu prispôsobiť nastavenie zrkadlovky? Ak si sa už oboznámil so základmi práce so systémovým bleskom, je načase ich preniesť do praxe. Presvedčíme ťa, že jeho využitie je možné všade. Stačí, ak dodržíš niekoľko základných pravidiel a budeš všímavý voči svojmu okoliu. Určite si pozri túto časť online fotokurzu a naučíš sa ako fotiť s týmto skvelým pomocníkom. Zlepšíš tak svoje výsledné fotografie na nepoznanie. S jediným bleskom v brašni sa budeš cítiť ako fotograf vo fotoateliéri. Táto časť online kurzu nadväzuje na kurz Ako fotiť so systémovým bleskom. Ak chceš vo fotení postúpiť o ďalší level vyššie, rozšír svoje vedomosti o prácu s bleskom. Dozvieš sa aj ďalšie zaujímavé postupy na prácu s bleskom v interiéri, ukážeme si možnosti ako sa neobmedzovať a využiť blesk aj vonku a dostaneš sériu zaujímavých foto tipov, ktoré výborne fungujú pri práci s bleskom mimo pätice tvojej zrkadlovky.

Ako fotiť portrét v ateliéri

Práca so svetlom patrí k vôbec najkreatívnejším nástrojom vo svete fotografie. Dajú sa ním vyjadriť pocity, nálada alebo dostať do fotky požadovanú atmosféru a tak portrétu dodať jedinečnosť. Aby sa ti toto cielene darilo, je nevyhnutné poznať základné správanie svetla a možnosti ako ho ovplyvniť. Na týchto získaných poznatkoch budeme ďalej stavať . V tejto časti online kurze fotografovania si popíšeme tradičné spôsoby svietenia, aké sa dajú na portrét aplikovať. Ak aj teba láka predstava dokonalej portrétnej fotografie, tento fotokurz ti na ceste k nej poskytne potrebný základ.

Ako fotiť beauty portrét

Každý fotograf či už portrétu, módy, alebo aj reportáže, časom dospeje k tomu, že hľadá spôsoby, akými by zdokonalil svoje fotografie a odlíšil ich od ostatných. Jedným z možných technických a formálnych spôsobov zlepšenia práce fotografa je využívať fotoateliér. Chceš sa naučiť tvoriť dokonalé portréty ako z obálky časopisu a osvojiť si prácu vo fotoštúdiu? V tomto online fotokurze ti odhalíme veľa tipov a postupov práve na túto tému.

Light painting a športová fotografia

Experimentovanie so svetlom patrí všeobecne k osvedčeným spôsobom, ako tvoriť zaujímavé fotografie. Využitie a fanúšikov tohto typu fotografie nájdeme v mnohých žánroch, od reklamnej až po umeleckú fotografiu. Ak pochopíme základné princípy, budeme obmedzení už len svojou vlastnou fantáziou, čoho dôkazom je aj tento fotokurz. Nájdeš v ňom prepojenie športovej fotografie s technikou light painting-u a dozvieš sa, aké treba pri fotení prekonať úskalia a na akú výbavu okrem zrkadlovky určite nezabudnúť. Nechaj sa inšpirovať pre tvoje vlastné krásne a tvorivé fotografické projekty.

Boudoir a glamour fotografia

Fotografia s miernym nádychom erotiky, krásy aj tajomna poteší nie jedno oko diváka. Aby si vytváral perfektné fotografie v štýle glamour alebo boudoir, je potrebné ovládať sériu základných pravidiel. Tento fotokurz ti odhalí nejedno tajomstvo, dodá sebadôveru a istotu, ktorá sa ti pri fotení tohto žánru určite zíde.

Si nováčik a s fotografovaním ešte len začínš? Potom ti odporúčame náš online kurz fotografovania pre úplných začiatočníkov.

Čo všetko dostaneš

  • 7 hodín kvalitných profesionálnych videotutoriálov
  • desiatky videí
  • garancia vrátenia peňazí v prípade, že s kurzom nebudeš spokojný
  • certifikát o absolvovaní online kurzu

Zoznam kapitol online kurzu

01 Základy fotenia so systémovým bleskom

Výhody fotografovania s bleskom

Vybavenie fotografa

Režimy na fotoaparáte

Spôsoby merania expozície a expozičné stratégie

Možnosti stanovenia korektnej expozície

Možnosti stanovenia korektnej expozície detailne

Blesk a jeho úloha v roli svetla

Pridávanie blesku do existujúceho prirodzeného osvetlenia

Fotografovanie s modifikátorom svetla

Posuňte sa ďalej

02 Techniky svietenia so systémovým bleskom

Redukovanie kontrastu pri svetle z okna

Pridávanie blesku k prirodzenému svetlu

Blesk odrazom

Modifikátory

Dramatické svietenie na fotografii

Experimentujeme so zrkadlom

Pozor na časté chyby

Blesk odrazom v praxi

Blesk v mixe so žiarovkami

Ako nasvietiť rovnomerne popredie aj pozadie

Práca s bleskom vonku

Fotíme pri ostrom slnečnom svetle

Blesk mimo paetice fotoaparátu

03 Ako fotiť portrét v ateliéri

Difúzia vs mäkkosť

Práca s dáždnikom

Softbox

Smerovanie softboxu

Pozadie a odrazná plocha

Tradičné štýly svietenia portrétu: bočné svietenie

Tradičné štýly svietenia portrétu: predné svietenie

Tradičné štýly svietenia portrétu: rembrandt

04 Ako fotiť beauty portrét

Fotoateliér – pripravujeme sa na fotenie

Stanovenie expozície

Začíname fotografovať

Ako vylepšiť váš portrét

Pracujeme s výrazom

05 Light painting a športová fotografia

Scéna, kde budeme fotografovať

Svietenie

Fotografujeme

Úprava fotky

06 Boudoir a glamour fotografia

Základy boudoir fotografie

5 základných krokov k lepšej fotke

Pózovanie modelky

Nastavenie zrkadlovky

Fotografovanie profilu

Zdroj svetla na pozadí fotografie

Fotografujeme romantickú scénu

07 Príbeh fotografie

Retuš pozadia

Jednoduché pravidlá pózovania

Prirodzené svetlo v interiéri

Predvídanie príležitostí

Objekt v pohybe

Ako vyvolať emóciu

Pózovanie dvojice

Bozkávanie a reflexia

Schovaj, orež alebo nefoť

Úprava HighKey

Panning

Keď na farbách záleží

Hodnotenie




Organizátor