Ing. Zuzana Pogranová

S Excelom pracujem už viac ako 20 rokov. Keď som zistila, že mnohí používatelia s ním bojujú a doslova ho neznášajú, rozhodla som sa začať pracovať ako lektorka a konzultantka, aby som im ukázala, že Excel vôbec nie je taký komplikovaný.

Naplno sa tejto činnosti venujem od roku 2014. Prostredníctvom kurzov a konzultácií učím ľudí, ako Excel „premýšľa“. V roku 2016 som vytvorila a spravujem facebookovú stránku Excelujme s Excelom, ktorá má vďaka videám s užitočnými návodmi viac ako 11 000 sledovateľov.

Vo svojich kurzoch nekladiem dôraz iba na samotné postupy, ale aj na systém, ktorý sa za nimi nachádza. Poukazujem na to, na čo si treba dávať pozor, aké sú výhody, nevýhody i alternatívne postupy. Aby používatelia Excelu tomu rozumeli, vedeli si zvoliť najlepší postup pre svoju údaje a neboli zaskočení, keď nejaký postup použijú stokrát a ide to a odrazu to stoprvý nejde.

Mojimi kurzami prešli už tisícky spokojných klientov, ktorí oceňujú predovšetkým jednoduchosť vysvetľovania, stručnosť videí a praktické príklady: „Nesmierne oceňujem jednoduchosť. Tým mám na mysli, že video je k veci a ukážete tam presne to, čo treba. Niektorí majú 20-minútové videá a samé omáčky, čo je strata času. Vy máte minútové video a dozviem sa tam ďaleko viac, ako pri iných polhodinových videách.“ „Oceňujem jednoduchosť, akou vysvetľujete.“

Rada privítam akékoľvek konštruktívne pripomienky, pretože aj vďaka nim sa mi darí robiť kurzy ešte lepšie, efektívnejšie a s väčším prínosom pre účastníkov.